Tesla a deschis o nouă fabrică în Europa

Autor: Iulian Dnistran 28 sept. 2015 Mașini electrice

Tesla, marca americană care a creat berlina 100% electrică Model S, a deschis o nouă fabrică în Europa, cu scopul de a micşora timpii de aşteptare pentru clienţii de pe Bătrânul Continent.

Noua fabrică a fost construită cu piesele recuperate de la vechea uzină Tesla din California şi este amplasată în oraşul Tilburg din Ţările de Jos, acolo unde Tesla a avut încă din 2013 o unitate de lucru în care reasambla maşinile trimise pe bucăţi din America. Acum, fabrica are o suprafaţă de peste 77.000 de metri pătraţi, fiind de patru ori mai mare decât uzina pe care o înlocuieşte, şi găzduieşte, printre altele, un traseu de testare acoperit.

Aici vor fi asamblate maşinile trimise de la sediul central Tesla din Fremont, California, după care li se va instala software-ul şi vor fi testate pentru defecte de fabricaţie.

Pentru început, noua unitate dinTilburg va asambla berlina electrică Model S, capacitatea de lucru fiind de până la 450 de exemplare pe săptămână, însă scena a fost pregătită deja şi pentru SUV-ul Model X, care va ajunge la primii clienţi din America până la sfârşitul lui 2015.

Via Auto Express

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide