Tesla a primit dreptul de a vinde Model 3 în Europa

Autor: ProMotor 21 ian. 2019 Mașini electrice
Tesla a primit dreptul de a vinde Model 3 în Europa

Tesla a primit undă verde pentru livrarea Model 3 în Europa, informează Bloomberg. Tesla Model 3 a obţinut omologarea din partea RDW, autoritatea olandeză de înmatriculare a vehiculelor. Astfel, maşina va putea fi comercializată în întreaga Uniune Europeană, dar şi în Elveţia şi Norvegia.

Livrările ar urma să înceapă în luna februarie, iar pentru început va fi comercializată versiunea Model 3 Long Range Battery, la fel ca în SUA.

Vânzarea Model 3 în Europa este o prioritate pentru Elon Musk. Intrarea Model 3 în Europa şi China este motivul pentru care Musk nu s-a arătat foarte îngrijorat de posibila scădere a vânzărilor în SUA, odată cu înjumătăţirea, de la 1 ianuarie, a stimulentului disponibil pe piaţa americană.

Preţul de bază pentru Tesla Model 3 este de aproximativ 35.000 de dolari.

Intrarea pe piaţa europeană a Tesla Model 3 va pune presiune pe constructorii premium germani, care au înregistrat o scădere a cererii pentru sedanele de lux, precum Mercedes-Benz Clasa S, odată cu începerea vânzărilor de Tesla Model 3.

În scrisoarea destinată acţionarilor emisă în trimestrul al treilea, Tesla a spus că piaţa de modele sedan premium de dimensiuni medii din Europa este de două ori mai mare decât cea din SUA.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide