Tesla Cybertruck va avea un rival pe măsură: Nikola pregătește un pickup cu o autonomie record: aproape 1000 de km

Autor: ProMotor 11 feb. 2020 Mașini electrice

Nikola pregătește un concurent pesntru Tesla Cybertruck.

Nikola, compania care construiește camioane hibrid, și-a stabilit un obiectiv ambițios de a dezvolta pachete de baterii ce pot funcționa împreună cu un motor pe hidrogen. Cele două tehnologii vor rezulta într-o autonomie estimată de 600 de mile (aproximativ 960 de km). În modul pur electric pickup-ul va putea parcurge 300 de mile (480 de km).

GALERIE FOTO

Producția va începe în 2021. Compania nu a dezvăluit unde va fi fabricat și în ce număr, dar se așteaptă ca modelul să apara în showroom-uri la sfârșitul anului viitor.

Pickup-ul se numește Nikola Badger și va avea premiera la Nikola World 2020 în septembrie. Mașina are un stil agresiv. Partea din față este robustă și vine cu o bară de lumină LED integrată. Modelul are, de asemenea, o grilă impunătoare și lumini de zi care amintesc de cele utilizate pe GMC Sierra.

Camionul se adresează industriei construcțiilor și comerțului și va fi echipat cu o priză pentru scule, lumini și compresoare, care oferă suficientă putere pentru a asista un șantier timp de aproximativ 12 ore fără generator.

În ceea ce privește dimensiunea, camionul va măsura 5,900 mm lungime, 2,160 mm lățime și 1,850 mm înălțime.

În cabină, șoferii se vor așeza în spatele unui volan cu o formă distinctiv și vor avea în față un instrumetar de bord digital. Un alt ecran al sistemului de infotainment se află în dreapta și este poziționat deasupra unui bord minimalist.

Nikola nu a lansat specificații detaliate, dar a confirmat că vor exista versiuni electrice cu o autonomie de aproximativ 480 km, iar varianta hibrid ajunge la aproape 1000 de km.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nikola



Comentarii
Inchide