Tesla devine cel mai valoros brand auto, după ce prețul acțiunilor a trecut de 1.000 de dolari

Tesla devine cel mai valoros brand auto, după ce prețul acțiunilor a trecut de 1.000 de dolari

Autor: ProMotor acum 4 săptămâni Știri

Tesla devine cel mai valoros brand auto, după ce prețul acțiunilor producătorului american de mașini electrice a trecut de 1.000 de dolari.

Cotația acțiunilor Tesla a atins pentru prima dată miercuri valoarea-simbol de 1.000 de dolari, ceea ce înseamnă că firma a întrecut acum Toyota în capitalizarea de piață și a devenit cel mai valoros constructor de automobile din lume, cu o valoare de piață de 190 de miliarde de dolari.

Tesla nu doar că valorează mai mult decât Toyota, dar valorează mai mult decât Ford, General Motors și Fiat-Chrysler Automobiles la un loc. Prețul acțiunilor Tesla a înregistrat o creștere sensibilă marți, după ce șeful Elon Musk a anunțat într-un email că Tesla Semi, capul-tractor anunțat de producătorul american, este gata de a intra în producția de serie.

În plus, compania tocmai a început livrările pentru al cincilea său model, SUV-ul Model Y, care este de așteptat să devină la fel de popular sau chiar mai popular decât sedanul Model 3.

Tesla este cel mai valoros brand auto. Cum a evoluat prețul acțiunilor?

Prețul acțiunilor Tesla a trecut de 900 de dolari în februarie, pe fondul vânzărilor record din 2019 și al optimismului legat de rezultatele noii sale fabrici din China. Însă cotațiile au scăzut în martie, odată cu declinul pieței bursiere la răspândirea coronavirusului în Statele Unite.

Prețul acțiunilor companiei s-a majorat din nou din martie, ceea ce nu este chiar o surpriză, având în vedere reluarea activităților de producție. Însă avântul recent al Tesla, în special în această săptămână, poate avea legătură cu creșterea vânzărilor de mașini noi din China, dar și cu noile evoluții din zona de baterii. De asemenea, prețul acțiunilor a fost consolidat de reușita SpaceX, prima rachetă privată care a dus oameni în spațiu.

Trendul ascendent al Tesla s-a menținut în ciuda veștilor negative legate de angajații testați pozitiv cu COVID-19 după repornirea fabricii Tesla din California. De asemenea, un angajat al fabricii de panouri solare Tesla din statul  New York, a fost testat, de asemenea, pozitiv COVID-19, după redeschiderea acestei unități de producție.

sursa: The TelegraphComentarii
Inchide