Uzina Tesla reia producția, deși nu a primit acordul autorităților. Elon Musk: „Să mă aresteze!”

Autor: ProMotor 12 mai 2020 Știri auto
Uzina Tesla reia producția, deși nu a primit acordul autorităților. Elon Musk: „Să mă aresteze!”

Elon Musk sfidează autoritățile americane. Uzina Tesla a reluat producția, deși Comitatul Almeda nu și-a dat acordul. “Voi fi în centrul de producție ca toată lumea. Să vină să mă aresteze!”, este provocare șefului companiei.

Elon Musk nu se dezminte. Omul de afaceri american sfidează autoritățile. Deși nu a primit acordul acestora, Musk a ordonat reluarea producției în uzina Tesla din California. Acesta a anunțat pe Twitter că uzina își va deschide porțile și angajații vor reveni la muncă.

Săptămâna trecută, Musk a amenințat în repetate rânduri că nu va mai accepta restricțiile impuse singurei uzine Tesla de pe teritoriul Statelor Unite. Mai mult, Tesla a acționat în instanță Comitatul Alameda, acuzând că ordinul emis de autoritățile locale din domeniul sănătății „contravine normelor Constituției statului California, directivelor prezidențiale și bunului simț”. Musk se revoltă astfel pentru regulile stricte aplicate de autoritățile locale, deși guvernatorul Californiei a decis ridicarea unor restricții începând cu data de 8 mai.

Mai mult, pentru a nu fi nevoit să se supună legilor californiene, șeful de la Tesla a amenințat că va muta fabrica din Freemont în Texas sau în Nevada.

Ce riscă Elon Musk?

Încălcarea normelor emise de autoritățile din domeniul sănătății poate fi sancționată cu o amendă de până la 1000 de dolari pe zi sau cu până la 90 de zile de închisoare.

Departamentul de sănătate din Almeda le-a atras atenția celor de la Tesla că realizează mai mult decât operațiunile de bază permise și le-a cerut să suspende restul activităților și să aștepte un plan de siguranță pentru reluarea producției.

10.000 de angajați numără fabrica Tesla din Freemont. Model 3, Model S, Model X și Model Y sunt construite acolo.  Uzina și-a închis porțile pe 23 martie. Trei săptămâni mai târziu, toți angajații au fost anunțați în privința unor reduceri salariale consistente.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide