Tesla Model Y echipată ca plug de zăpadă? Da, funcționează – VIDEO

Autor: George Cristea 02 feb. 2021 Știri auto

Te-ai gândit vreodată că o Tesla Model Y poate fi echipată ca plug de zăpadă? Nu doar că un american nebun s-a gândit la asta, dar și scoate bani frumoși punându-și prețioasa mașină electrică „la munca de jos”.

Intră în Galeria FOTO

Dacă ai nevoie de un plug de zăpadă pentru casa de la munte, cu siguranță primul gând ar fi, dacă nu la un tractor, măcar la un pick-up puternic în genul Toyota Hilux sau Ford Ranger. Poate pentru un buget mai mic, și o Dacia Duster s-ar descurca. Pariem însă că o mașină electrică ar fi ultima pe listă, dacă ar ajunge acolo prin cine știe ce eroare. La urma urmei, cele mai multe nu sunt calificate nici măcar să tracteze o remorcă, dar un plug?

Și totuși, dacă te gândești, o mașină electrică este mult mai bună la acest tip de sarcini decât orice alt pick-up diesel. Cuplul imens disponibil încă de la pornire, plus faptul că multe mașini electrice au tracțiune integrală le fac candidate ideale pentru muncile grele. Cu toate acestea, cine cumpără o mașină electrică, mai ales una premium, probabil că o va trata cu multă grijă.

Nu și Steve Sasman, un american care a inventat diferite modalități de a face bani cu o mașină Tesla. Recent, acesta și-a cumpărat o Tesla Model Y și a lansat un canal de Youtube denumit sugestiv „Tesla Income”. Pe lângă opțiunile evidente – car sharing fiind una dintre acestea, Sasman a venit cu ideea folosirii mașinilor Tesla ca pluguri pentru curățarea zăpezii.

Tesla Model Y echipată ca plug de zăpadă? Dar e o nebunie!

Ideea nu i-a venit brusc, ci după ce și-a comandat o Tesla Cybertruck. Un pick-up, așadar, mult mai potrivit pentru astfel de activități. Totuși, în așteptarea viitorului cyber-pick-up, Sasman s-a gândit că nu ar strica să pună totuși ideea în practică pe un Model Y, pe care-l putea cumpăra pe loc. Plugul de zăpadă poate fi atașat simplu, la cârligul de remorcare care poate fi configurat pe această mașină.

Ideea a prins contur, și Sasman a creat imediat un site, teslaplowing.com, pentru a-și angaja serviciilor celor dispuși să plătească pentru ele. Prețurile pornesc de la 30 de dolari pentru o alee lungă de 15 metri cu 15 cm de zăpadă, dar Sasman oferă discounturi pentru cei care plătesc anticipat. Îl puteți vedea în acțiune în clipul de mai jos.

sursa: InsideEVs

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide