Top Newsweek: cele mai VERZI companii auto în 2015

Autor: Oraan Mărculescu 03 iul. 2015 Mașini electrice

De la început trebuie remarcată modalitatea foarte stufoasă prin care cei de la Newsweek realizază acest TOP 500. Practic, nu reiese de nicărieri CÂT poluează fiecare companie, calculele punând accentul pe raportul între veniturile companiilor şi diverşi indicatori ai poluării rezultate din activitatea industrială.

Pentru vizualizarea tabelului click pe acest link

 

Topul este condus de Grupul BMW, care are un scor ceva mai bun decât al companiei japoneze Toyota, dar şi faţă de al corporaţiei rivale Daimler AG, care produce maşinile Mercedes-Benz. Nissan se plasează pe locul 4, fiind urmat de compania americană Ford, care reuşeşte să devanseze la mică distanţă marca Volkswagen.

Poate părea ciudat că Tesla Motors, care fabrică doar maşini electrice, este la coada acestui clasament, fiind devansată de marca Porsche, de exemplu, care produce doar maşini sport şi de lux. Însă Tesla stă, de departe, cel mai bine la capitolul ”profit verde”, ceea ce demonstrează că indicatorii din acest top nu sunt neapărat concludenţi pentru poluarea efectivă produsă de companiile auto.

CARE CREDEŢI CĂ ESTE CEA MAI ”VERDE” COMPANIE AUTO A MOMENTULUI?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide