Toyota a dezvoltat un prototip al modelului Prius PHV echipat cu celule fotovoltaice – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor acum 3 ani Mașini electrice

Toyota a dezvoltat o versiune prototip a modelului Prius PHV, echipat la partea de sus cu un nou tip celule fotovoltaice ultra-eficiente. Acestea sporesc autonomia vehiculului iar în anumite condiţii pot elimina nevoia folosirea staţiilor de încărcare.

Cu o eficienţă a conversiei energiei de 34%, faţă de aproximativ 20% la panourile fotovoltaice pentru uz general, celulele tapetate peste caroseria maşinii pot furniza o putere de până la 860W.

Deşi poate ajuta şi în timpul deplasării preluând o parte din sarcina acumulatorului, generatorul solar preia în mare parte încărcarea acestuia pe durata staţionărilor în parcările însorite.

Chiar şi pe timp înnorat, aportul de energie venit de la panourile solare ar putea elimina neajunsul descărcării treptate a acumulatorilor pe timpul staţionării, observat la toate vehiculele electrice.

Optimizarea suplimentară a circuitelor de conversie şi poziţionarea celulelor fotovoltaice poate adăuga până la 44.5 km autonomie, fără a suplimenta capacitatea acumulatorilor.

 
Comentarii
Inchide