Toyota va dezvolta şi produce maşini electrice împreună cu un partener din China

Autor: ProMotor 19 iul. 2019 Mașini electrice
Toyota va dezvolta şi produce maşini electrice împreună cu un partener din China

Toyota va dezvolta maşini pur electrice şi baterii împreună cu compania chineză BYD, pe măsură ce creşte numărul de parteneriate cu jucătorii locale în încercarea de a construi maşini electrice accesibile pentru cea mai mare piaţă auto din lume, informează Automotive News Europa, care citează Reuters.

Într-un comunicat comun, Toyota şi BYD au anunţat că vor dezvolta modele sedan şi SUV, care vor fi comercializate sub brandul japonez în China începând cu prima jumătate a anului 2020.

La începutul săptămânii, Toyota a anunţat că va colabora cu Contemporary Amerex Technology Co. Ltd. (CATL) din China pentru a furniza şi dezvolta baterii pentru vehicule cu emisii reduse.

Deşi Toyota este considerată o marcă care s-a orientat mai târziu spre vehicule pur electrice, compania a anunţat că intenţionează ca jumătate din totalul vânzărilor sale până în 2025 să fie realizate din modele pur electrice şi hibride – cu 5 ani mai devreme de termenul anunţat anterior.

Pentru a atinge acest obiectiv, cel mai mare producător japonez va avea nevoie de mai multe baterii decât anticipase, căutând furnizori în afara Panasonic, partenerul său de demult.

În China, Toyota plănuieşte să lanseze primul său model pur electric – o versiune a modelului CH-R, anul viitor.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide