Tesla anunţă deschiderea celei de-a doua staţii de încărcare Supercharger din România

Autor: Marius Vișan 20 apr. 2021 Știri auto
Tesla anunţă deschiderea celei de-a doua staţii de încărcare Supercharger din România

Tesla anunţă deschiderea celei de-a doua staţii de încărcare Supercharger din România.

Precum staţia de la Timişoara, noua staţie Supercharger de la Bucureşti (aflată în zona Floreasca) va avea şase fluxuri de încărcare cu o capacitate maximă de încărcare de 250 kW. Noua staţia de încărcare este funcţională 24 de ore din 24, în toate zilele săptămânii.

Conform site-lui Tesla, compania va mai lansa două staţii în România în viitorul apropriat la Piteşti şi la Sibiu

Jumătate dintre români şi-ar dori să treacă la o maşină hibrid în viitor, iar un sfert la o maşină electrică. Însă România nu este pregătită cu infrastructura necesară, după cum arată studiul Reveal Marketing Research despre percepţia cetăţenilor faţă de utilizarea acestor vehicule.

Conform rezultatelor studiului, jumătate dintre români (51%) declară că ar lua în considerare să achiziţioneze o maşină hibrid, iar 28% îşi exprimă dorinţa de a trece la cea electrică. Totuşi, 85% dintre români consideră că România nu este pregătită ca infrastructură pentru şoferii maşinilor electrice. Doar 21% dintre oameni declară că vor rămâne mereu la maşina pe diesel sau benzină, mai arată studiul, informează Mediafax.ro

Principalul beneficiu al maşinilor electrice este diminuarea poluării, menţionat de 73% dintre români, urmat de eficienţa din punct de vedere al costurilor menţionată de 17% dintre oameni. Caracterul modern şi inovativ este mai puţin important pentru români, astfel că doar 9% dintre ei îl consideră drept un beneficiu.

În ceea ce priveşte orizontul de timp, 58% dintre români cred că vor face tranziţia la o maşină mai prietenoasă cu mediul în următorii 3 sau 5 ani.

Înmatriculări de maşini electrice în România

-Înmatriculări 2020: 2.111 (electrice), 796 (plug-in), 4.438 (hibride)
-Înmatriculări 2019: 1.322 (electrice), 347 (plug-in), 4.367 (hibride)
-Înmatriculări maşini electrice 2020: Renault (562), Volkswagen (375), Skoda (346), Hyundai (220)
-Înmatriculări maşini electrice 2020: BMW (102), Smart (83), Nissan (82), Tesla (56)

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide