Un Ferrari cu motor V6 hibrid a fost surprins în timpul testelor – VIDEO

Autor: ProMotor 19 iun. 2020 Mașini electrice

Un prototip despre care se crede că ar fi noul motor hibrid V6 Ferrari a fost spionat recent în Maranello, Italia.

În luna februarie alți fotografi au mai surprins la teste ceea ce părea să fie același prototip, cu diferența că atunci se afla în timpul testărilor pe vreme rece care aveau loc în nordul Suediei.

Acest videoclip, însă, postat de canalul de YouTube Varryx, ne oferă ocazia de a auzi motorul, și chiar dacă ideea unui Ferrari cu motor V6 modern poate părea sacrilegiu pentru unii, prototipul sună cu siguranță interesant.

Ferrari cu motor V6 hibrid sună foarte bine

Prototipul are pe el lipite autocolante cu semnul de înaltă tensiune, ceea ce poate fi  un indiciu evident că vehiculul folosește o formă de tracțiune hibridă. Prototipul în sine se bazează pe elemente preluate de la modelul Ferrari 488 GTB, dar motorul său sună cu siguranță diferit de unitatea V8 twin-turbo de 3,9 litri a lui 488, ceea ce ne face să credem că ar putea fi un V6.

Ferrari și-a anunțat pentru prima dată intenția de a construi o familie de motoare V6 în luna septembrie 2018. Deși nu sunt încă cunoscute detalii despre motor, se speculează că ar putea să aibă două turbocompresoare, pe lângă sistemul hibrid.

Încă nu s-a confirmat care model Ferrari va fi primul care va folosi noul hibrid V6. De ceva timp s-au făcut speculații că producătorul auto italian va lansa un rival pentru McLaren Sports Series, dar acest proiect a fost anulat.

VIDEO

Ferrari SF90 Stradale

Unul dintre cele mai recente modele hibrid lansate de Ferrari ar fi SF90 Stradale. Premiera a avut loc anul trecut în luna mai. Supercarul hibrid oferea dotări în premieră pentru Ferrari şi o putere ce ajungea la aproape 1.000 de cai-putere. Modelul SF90 Stradale are o putere totală de 986 de cai-putere, produsă dintr-un motor V8 pe benzină de 769 de cai-putere (800 Nm) şi trei motoare electrice care produc împreună încă 217 cai-putere.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ferrari V6 Hybrid



Comentarii
Inchide