Un pilot german a parcurs 26.845 kilometri prin România cu un Renault ZOE pentru a stabili un nou record mondial

Autor: ProMotor 23 apr. 2019 Mașini electrice

Pilotul german Christian Gernemann şi-a încheiat călătoria de peste 26.800 km prin România, la bordul unui model Renault ZOE, în proiectul „Electric Tour”.

Lansat de Restart Energy din Timişoara, proiectul şi-a propus să stabilească un nou record mondial, pentru cel mai lung traseu parcurs cu un vehicul electric într-o singură ţară, dar şi să contribuie la conştientizarea responsabilităţii faţă de un un mediu mai curat.

Călătoria lui Christian Gernemann a început la Timişoara, în data de 8 octombrie 2018 şi s-a încheiat în acelaşi oraş, în data de 3 aprilie 2019, după ce a parcurs 26.856 km. Recordul vizat – de 24.000 km a fost atins încă din luna martie, dar Christian a ales să parcurgă în plus aproape 3.000 km, pentru a vedea toate localităţile pe care îşi propusese să le viziteze în Romania.

HARTA TRASEULUI

Traseul a inclus 4.739 de oraşe şi comune – din Ardeal până în Moldova, Delta Dunării, zone pitoreşti din centrul ţării, oraşe reşedinţă de judeţ, dar şi sate uitate de lume. Maşina a parcurs în medie 241 km pe zi. Încărcarea vehiculului 100% electric s-a făcut în cele 150 de staţii disponibile pe traseul său, aflate în diverse locaţii – de la pensiuni şi hoteluri, la cele disponibile în parcările publice din oraşele mari, în centre comerciale sau benzinării. De asemenea, datorită cablului special de tip Cameleon, vehiculul a putut fi încărcat şi la priza domestică, în locaţii care nu dispun încă de staţii omologate.

Proiectul a fost iniţiat de către compania românească Restart Energy, un furnizor independent de energie regenerabilă şi gaz, şi susţinut de către Renault.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide