Volkswagen a prezentat şasiul noii sale familii de modele electrice

Autor: Marius Vișan 12 oct. 2018 Mașini electrice

Volkswagen a prezentat în premieră şasiul noii sale familii de modele electrice, respectiv ID. De asemenea, a oferit primele imagini cu platforma unică strategică pe care marca o va folosi pentru a transforma viziunea „ELECTRIC FOR ALL” în realitate.

Matricea modulară pentru maşini electrice (Modular electric drive matrix – MEB) care stă la baza şasiurilor ID. este mesajul principal în vânzări (Unique Selling Proposition – UPS) al celor de la Volkswagen. Aceasta demonstrează şi angajamentul companiei din Wolfsburg faţă de mobilitatea electrică.

Spre deosebire de practicile uzuale din piaţă, şasiul modelelor ID. nu este o platformă pentru maşini propulsate de un motor cu combustie internă modificată retroactiv. Designul şi conceptul maşinii sunt mai flexibile, spectrul de utilizare variind de la maşini compacte până la SUV-uri şi furgonete.

Şasiul permite un motor electric integrat în puntea din spate, bateria fiind plasată în podeaua maşinii. Acest lucru oferă o distribuţie optimă a greutăţii.

Transmisia de putere de la motor spre puntea din spate este realizată cu ajutorul unei cutii de viteze cu o singură treaptă.

Conform standardului WLTP, autonomia fiecărui model ID. poate varia între 330 şi 550 de kilometri. Sistemul de încărcare rapidă a bateriei de 125 kWh oferă timpi de aşteptare semnificativ mai scurţi şi face posibilă încărcarea de la nivelul zero până la 80% în doar 30 de minute.

Matricea modulară poate fi folostă şi pe alte modele ale celorlalte patru mărci ale grupului VW: Audi, SEAT, SKODA şi Volkswagen Autovehicule Comerciale. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide