Volkswagen face noi pași în direcția unui viitor electric și autonom

Autor: Adrian Somai 18 sept. 2022 Știri auto

În ultimii ani asistăm cu toții la o tranziție către un viitor electric al industriei auto, tot mai multe nume mari de pe scena auto globală anunțând investiții din ce în ce mai semnificative în această direcție. Nici Volkswagen nu face excepție, producătorul german dorindu-și să facă uitat cât mai repede episodul marcat de întreg scandalul Dieselgate. Astfel, nu este de mirare că oficialii VW își doresc ca marca germană să domine acest segment cât mai curând posibil.

Volkswagen face acum un nou pas în această direcție, anunțând la sfârșitul acestei săptămâni înființarea unei noi divizii. Este vorba despre New Mobility, scopul ei principal având legătură cu dezvoltarea modelelor electrice și autonome ale mărcii. Practic, această divizie se va face responsabilă pentru moment de dezvoltarea actualelor modele din gama de mașini electrice ID. Apoi, aceeași divizie se va dovedi a fi principalul responsabil pentru dezvoltarea viitoarelor modele electrice și autonome din gama Volkswagen.

Proiectul VW Trinity intră în responsabilitatea diviziei New Mobility

Potrivit primelor informații pe care oficialii VW le-au făcut publice, noua divizie New Mobility va prelua inclusiv proiectul Volkswagen Trinity, proiect prin care constructorul german urmează să lanseze pe piață o nouă serie de modele cu propulsie electrică.

Proiectul se dovedește a fi unul special pentru Volkswagen, constructorul german făcandu-l responsabil de conducerea acestei noi divizii pe Thomas Ulbrich, un specialist care lucrează în cadrul echipei germane de aproximativ 30 de ani. La această ora, Ulbrich este șeful departamentului de dezvoltare din cadrul Volkswagen.

În planurile constructorului german se regăsește și un nou sedan electric, care urmează să fie lansat în anul 2026. VW își dorește ca acest nou model să devină etalonul din gama mărcii germane atunci când vine vorba despre mașinile electrice. Important însă de menționat, acest sedan nu numai că va fi electric, dar va fi dotat și cu un sistem de conducere autonomă de nivel 4.

Sursa: Autocar

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide