Viitorul model electric VW Trinity va fi construit într-o uzină nouă de două miliarde de euro

Autor: Mihai Morcovescu 07 mart. 2022 Știri auto

Germanii de la Volkswagen au anunțat o investiție de două miliarde de euro într-o fabrică pe care o va construi lângă Wolfsburg. Noul sit de producție de la Warmenau va fi destinat producției viitorului sedan electric cunoscut acum sub numele de cod Trinity Project.

Lucrările de construcție a uzinei vor demara în primăvara anului viitor, iar primele automobile vor fi gata în 2026.

Noul Volkswagen Trinity electric va debuta în 2026

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Noua fabrică Volkswagen  va folosi cele mai recente tehnici de producție. Aceasta este concepută pentru a reduce decalajul tehnologic față de americanii de la Tesla. Producătorul american de mașini cu emisii zero tocmai a primit aprobarea pentru a începe producția la noua sa uzină situată lângă Berlin.

Fabrica va produce aproximativ 250.000 de mașini anual. Construirea de la zero a sit-ului de producție este mai puțin complexă decât reechiparea operațiunilor existente.

Ralf Brandstätter, CEO-ul Volkswagen. a declarat că timpul de producție pentru fiecare model Trinity va fi de circa 10 ore. Un astfel de ritm de producție ar fi similar cu cel al uzinei Tesla din Gruenheide. Aici va începe asamblarea lui Model 3.

Oficialii spun că sedanul cu emisii zero Volkswagen Trinity va avea aproximativ dimensiunea unui Passat. În plus, acesta va fi neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon. Viitorul VW Trinity de serie promite o autonomie de peste 700 de kilometri și și ar urma să stabilească noi standarde în ceea ce privește timpii de încărcare.

Trinity va fi dezvoltat pe noua platformă SSP dedicată vehiculelor electrice a Grupului Volkswagen. Mașina va fi dotată cu software-ul de ultimă generație al grupului german și pregătită din punct de vedere tehnic pentru conducerea autonomă de nivel 4.

Producția versiunii de serie a proiectului Volkswagen Trinity urmează să demareze în cursul anului 2026.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide