Volkswagen ID. 7, sau ”Passat pe baterii”, prezentat de George Buhnici la CES 2023 – VIDEO

Autor: Andreea Ditcov 07 ian. 2023 Știri auto

Noul Volkswagen ID.7 este urmașul Passatului, însă cu un motor electric și mai mult spațiu la interior, ne spune George Buhnici.

ID.7 a fost prezentat cu un camuflaj fotoluminescent, special creat pentru lansarea însoțită de un spectaculos joc de lumini de la Consumer Electronics Show din Las Vegas. Desigur că mașina este la acest moment un concept și va fi prezentată oficial în a doua jumătate a anului 2023.

Cu toate că lansarea modelului comercial nu a avut loc, există câteva detalii care au fost făcute publice.

„În primul rând este o mașină de cinci metri, adică este un sedan așa cum trebuie și dacă te uiți în lateral, este o mașină destul de mare. Aduce, mai degrabă, ca senzație, cu un sedan de clasă medie spre mare. La o primă vedere, de jur împrejur, îmi dă senzația că este ceva mai mare decât Passat-ul, pentru că dacă te gândești că dedesubt este platforma MEB, de mașină electrică de la Volkswagen, cu siguranță este mult spațiu la interior. Aceeași platformă este folosită deja pe ID.4 și dacă te uiți cu atenție la mașina asta, pare un fel de ID.4 sau ID.5 turtit. Este un sedan cu spate de hatchback”, a explicat George Buhnici.

Conceptul de ID.7 seamănă din punct de vedere al spațiului pe care îl oferă la interior cu ID.6, model vândut în China, „unde se cer mașini mai spațioase”.

Interiorul dispune de o tabletă de 15 inch și mult spațiu. Ce autonomie va avea?

În interior poziționată central pe bord, se află tableta de 15 inch din care se pot controla funcționalitățile mașinii, inclusiv ventilația inteligentă, „care te duce cu gândul la concurentul aflat deja pe piață, Tesla Model 3”.

„Nu mă deranjează că seamănă, îmi doresc competiție pe segmentul ăsta, pentru că cei de la Volkswagen cu ID.7 promit ceva mai mult”, a mai spus Buhnici.

ID.7, conform promisiunilor producătorului, ar putea ajunge la o autonomie de 700 de kilometri.

„Pentru că știm că se bazează pe platforma MEB, putem deja să ne imaginăm cam ce o să se întâmple din punct de vedere tehnic. Asta înseamnă că în podea o să apară, cel mai probabil, o baterie de cel puțin 100 de kWh. Asta este o veste bună pentru cei care vor să facă drumuri lungi cu o mașină electrică. Dar asta nu înseamnă că va fi o mașină care va accelera foarte tare”, a mai spus Buhnici.

„Din față seamănă foarte mult cu un ID.4 sau un ID.5 turtit. Avem același concept din față, aceleași faruri, aceeași bară înaltă și cam aceleași forme, cu o capotă destul de scurtă și un parbriz destul de lung pentru aerodinamică. Aici apare o diferență destul de importantă față de ID.4 sau ID.5 care sunt într-un format de crossover, dar aici mașina stă ceva mai jos. Asta o să ne aducă mai multă aerodinamică și o mașină care va avea o eficiență mai bună”, a mai spus Buhnici.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captură video YouTube - George Buhnici


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide