Volkswagen: În 2020 vom ajunge la 2.000 de maşini electrice vândute anual în România

Autor: Bogdan Alecu 20 sept. 2018 Mașini electrice
Volkswagen: În 2020 vom ajunge la 2.000 de maşini electrice vândute anual în România

După primele şapte luni din 2018, maşinile electrice au ajuns să deţină o pondere de 2,5% din totalul pieţei, superioară celei de anul trecut, de 1,8%.

Programul Rabla Plus, prin care statul subvenţionează cu 10.000 de euro achiziţia unui autoturism electric, dar şi noile modele lansate de constructorii auto vor impulsiona puternic vânzările de maşini „pe baterii“, astfel încât ponderea lor va ajunge la cel puţin 10% din vânzările unei mărci.

„Până în 2020 vom ajunge la vânzări anuale de 2.000 de automobile electrice odată ce gama se va reînnoi. Până atunci pregătim piaţa şi dealerii către această direcţie. Avem în plan inclusiv instalarea de staţii de încărcare de mare putere în curtea dealerilor. Anul acesta, spre exemplu, în funcţie de evoluţia programului Rabla Plus, vom vinde între 300 şi 500 de unităţi din modelul electric VW e-Up!“, a spus Bogdan Florea, brand manager Volkswagen autoturisme în cadrul Porsche România, importatorul măr­cilor grupului VW pe piaţa locală şi cel mai mare jucător de pe piaţa de profil.

Citeşte articolul complet în Ziarul Financiar

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide