Ford Tourneo și Transit Connect Active primesc dotări inspirate din lumea SUV-urilor

Autor: Marius Vișan 20 iul. 2020 MASINI NOI

Ford a extins gama Active cu noile variante Tourneo Connect Active pentru transportul de persoane și cu autoutilitara Transit Connect Active, disponibile la comandă cu livrare până la finalul acestui an.

Disponibil în versiuni cu cinci și șapte locuri, Tourneo Connect Active poate transporta pasagerii și toate echipamentele lor de agrement. Pentru firmele și clienții care utilizează vehiculul în scop personal dar și în scop de afaceri, Transit Connect Active oferă un design inteligent și distinctiv, ce păstrează în același timp funcționalitatea și flexibilitatea caracteristică a gamei Connect.

Îmbunătățiri aduse transmisiei pentru sporirea capabilității

Atât Tourneo Connect Active cât și Transit Connect Active pot fi echipate cu aceeași tehnologie mLSD.

Diferențialul mecanic cu alunecare limitată transferă automat cuplul motorului în condiții de aderență scăzută, la roata cu cea mai mare tracțiune, permițând șoferilor să abordeze mai confortabil drumurile cu suprafețe umede și alunecoase, inclusiv drumurile neasfaltate, cu pietriș sau drumuri cu zăpadă și gheață. Modelele beneficiază de o gardă la sol mai înaltă cu 24 mm în partea din față și 9 mm în spate.

Interiorul spațios și flexibil

Interiorul spațios și flexibil al modelului Tourneo Connect Active este proiectat pentru a fi reconfigurabil cu ușurință pentru a găzdui pasageri și echipamente.

La Tourneo Connect Active cu cinci locuri, al doilea rând de scaune este rabatabil 60/40, putând a se plia complet pentru a maximiza spațiul pentru încărcarea bagajelor sau a echipamentelor. La Tourneo Grand Connect Active cu ampatament mai lung, cele două locuri din al treilea rând se pot plia complet pe podea atunci când nu sunt folosite.

Ambele modele primesc motorul diesel Ford EcoBlue de 1,5 litri

Toate noile modele Tourneo Connect Active și Transit Connect Active sunt propulsate de motorul diesel Ford EcoBlue de 1,5 litri, cu injecție avansată de combustibil, turboalimentare și tehnologii de control al emisiilor, pentru a oferi o mai bună responsivitate alături de consumul redus de combustibil1.

Disponibil cu puteri de 100 CP sau 120 CP, motorul este oferit alături de transmisii automate cu opt trepte sau transmisii manuale cu șase trepte. Diferențialul mLSD este disponibil atât pentru modelele Tourneo, cât și pentru Transit Connect ca o opțiune pentru versiunea de 120 CP și transmisie manuală.

Modelele din seria Active beneficiază de aceeași suită cuprinzătoare de sisteme Ford avansate de siguranță și asistență a șoferului ca restul gamei Connect, concepute pentru a ajuta la reducerea oboselii șoferului și la evitarea sau atenuarea efectelor accidentelor.

Intră în Galeria Foto

Caracteristicile includ limitatorul inteligent de viteză (Speed Limiter)2 care poate ajuta șoferii să evite amenzile legate de depășirea vitezei, reglând automat viteza maximă a vehiculului pentru a rămâne în limitele legale, asistență pre-coliziune cu frânare activă (Pre-Collision Assist with Active Braking)2, controlul electronic al stabilității în condiții de vânt lateral (Side Wind Stabilisation)2, asistență activă la parcare (Active Park Assist)2 care ajută la orientarea vehiculului atât în locuri de parcare paralele, cât și perpendiculare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: carscoops.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide