Informații despre noile Volkswagen Golf Variant și Golf Alltrack

Autor: Marius Vișan 09 sept. 2020 MASINI NOI

Premiera mondială pentru Volkswagen Golf Variant și Golf Alltrack a avut loc. În Germania, pre-vânzările pentru Golf Variant vor începe mâine, 10 septembrie, în timp ce alte țări europene vor urma treptat.

În comparație cu predecesorul său, designul exterior al noului Golf Variant a devenit mai clar și mai dinamic. Partea frontală arată relația strânsă cu noul Golf. Mai în spate, Variant își arată unicitatea tipică, oferind o secțiune a acoperișului care devine mai plată spre spate, precum și o lunetă unghiulară de tip coupe.

Noua generație are o lungime de 4.633 mm și un ampatament de 2.686 mm (respectiv o creștere de 66 mm comparativ cu predecesorul său). Farurile și grupurile de lumini din spate au tehnologie LED.

Lungimea exterioară și ampatamentul crescute fac loc pentru cinci pasageri. Lungimea interioară crește cu 48 mm până la 1.798 mm. Deoarece spațiul pentru picioare crește astfel cu 48 mm, spațiul suplimentar are un efect pozitiv deosebit de vizibil, în special în spate.

Pasagerii își pot depozita bagajele într-un portbagaj cu dimensiuni generoase: atunci când este încărcat până la marginea superioară a spătarului scaunului din spate, acesta oferă 611 litri de spațiu de depozitare (cu 6 litri mai mult în comparație cu Golf Variant 7).

Cu vehiculul încărcat până la spătarele scaunelor din față, volumul crește la 1.642 litri (o creștere de 22 litri). Dacă ambele mâini sunt ocupate, capacul portbagajului din spate poate fi deschis alternativ cu ajutorul unui senzor – printr-un gest cu piciorul în fața barei de protecție spate.

Noile motorizări oferă o eficiență pură

Cei de la Volkswagen nu au oferit informații foarte clare despre motoare, dar ce știm până acum este că există o unitate eTSI mild-hybrid cu tehnologie de 48 V și cutie de viteze cu dublu ambreiaj cu 7 trepte.

Beneficiile acestuia includ un consum semnificativ mai redus, deoarece Golf oprește motorul turbo pe benzină cu injecție directă, ori de câte ori este posibil, pentru a merge fără a genera emisii. Din acest motiv, toate motoarele eTSI au fost combinate cu o cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj. Fără ea nu ar fi posibilă trecerea imperceptibilă între faza de coasting și acționarea motorului TSI. Motoarele TDI sunt, de asemenea, disponibile.

Linii de echipamente noi și caracteristici standard cuprinzătoare

Volkswagen Golf Variant va avea linii de echipare sub siglele „Life”, „Style” și „R-Line”. Caracteristicile standard includ sistemul de avertizare la părăsirea benzii (Lane Assist), Front Assist cu sistem de frânare de urgență și monitorizarea pietonilor, Digital Cockpit Pro (instrumentar de bord digital), sistem de infotainment cu ecran tactil de 8,25 inci, Air Care Climatronic și interfață cu conectare Bluetooth.

A doua generație Golf Alltrack va fi lansată împreună cu noul Golf Variant

Acesta are tracțiune integrală permanentă (4MOTION) ca standard, gardă la sol crescută și un aspect care pare că poate să facă față oricăror terenuri. Cu acest echipament, vehiculul se dovedește a fi mai versatil, dincolo de drumurile pavate și, datorită tracțiunii integrale permanente, este potrivit ca vehicul de remorcare cu o greutate maximă a remorcii ce poate ajunge la 2.000 kg. În toate celelalte privințe, Golf Alltrack corespunde tehnic cu noul Golf 8.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide