A doua ţară din Europa care elimină limita de 130 km/h pe autostrăzi

Autor: Marius Vișan 03 aug. 2018 Știri auto
A doua ţară din Europa care elimină limita de 130 km/h pe autostrăzi

Autorităţile din Austria au decis în luna august din 2018 să mărească limita de viteză la 140 de kilometri pe oră, de la 130 km / h cât era până acum, pe două tronsoane ale uneia dintre principalele autostrăzi din ţară.

Noua limită superioară a vitezei, introdusă de ministrul transporturilor, Norbert Hofer, membru al Partidului Libertăţii de extremă dreapta (FPOe), este văzută ca o încercare de a atrage simpatia şoferilor.

Prin creşterea vitezei pe autostrada conducătorii auto vor câştiga două minute din durata călătoriei din capitala Viena până în oraşul Salzburg.

Decizia se va aplica pe durata unui an.

Partidele de opoziţie, activiştii şi alţi critici spun că decizia va duce la creşterea numărului de accidente şi la o poluare mai mare a mediului.

Hofer a spus că autostrăzile şi calitatea maşinilor s-au îmbunătăţit, deci este timpul să se testeze dacă limita de viteză poate fi ridicată.

Ţara vecină, Germania, este cunoscută pentru autostrăzile sale fără limită de viteză, iar Austria devine astfel a doua ţară unde se poate circula legal cu 140 de km / h. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide