Alfa Romeo 4C – primele imagini şi informaţii oficiale

Autor: Andrei Nan 17 sept. 2013 Știri auto

Cu un preţ estimat undeva la 60.000 de euro, Alfa Romeo 4C îşi propune să fie un supercar italian în miniatură. Model este dezvoltat în întregime de Alfa Romeo, însă va fi construit la Modena, în fabrica Maserati. Oficialii o descriu ca pe o maşină sport unică, ce poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4,5 secunde şi atinge o viteză maximă de 258 km/h.

Italienii vor construi 3.000 de exemplare, dintre care 1.000 sunt destinate pieţei din Europa. În materie de accesorii, Alfa Romeo 4C va beneficia expertiza celor de la Mopar, care vor oferi, printre altele, jante de 17-19 inci, un spoiler spate fabricat din materiale compozite sau fibră de carbon precum şi etriere vopsite în roşu sau galben.

Alfa Romeo 4C beneficiază de expertiza italienilor acumulată prin dezvoltarea modelului Alfa Romeo 8C Competizione şi s-a programat pentru lansare la Salonul Auto de la Geneva 2013

Bazată pe conceptul cu acelaşi nume prezentat tot la Geneva în urmă cu doi ani, Alfa Romeo 4C îşi datorează aspectul exterior designerilor de la Alfa Romeo Style Centre: caroseria măsoară puţin sub patru metri lungime şi doi metri lăţime. În ceea ce priveşte interiorul, acesta a suferit un implant masiv de fibră de carbon şi arată senzaţional.

Afla Romeo 4C va avea instalat un propulsor turbo din aluminiu, în patru cilindri. Tot ce ştim momentan despre acesta este că vine cu o cilindree de 1.750 cmc şi va fi cuplat cu o transmisie TCT cu dublu ambreiaj. Maşina este capabilă să accelereze de la 0 la 100 de km/h în 4,5 secunde, iar viteza de top este limitată electronic la 250 km/h.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide