Aşa arată un Volvo care a parcurs aproape 5 milioane de kilometri

Autor: Iulian Dnistran 19 sept. 2013 Știri auto

Serialul Sfântul din anii ’60 i-a avut drept protagonişti pe Roger Moore în rolul lui Simon Templar, dar şi pe maşina lui de încredere – un Volvo P1800. Şi se pare că sportiva suedeză nu e bună doar pentru roluri în seriale de televiziune, fiindcă un Volvo P1800 din anul 1966 a parcurs aproape cinci milioane de kilometri în grija unui singur proprietar.

Mai exact, Irv Gordon – primul proprietar al maşinii – a parcurs trei milioane de mile la volanul coupe-ului său suedez, pe care îl deţine de nou.

Americanul a avut nevoie de 20 de ani pentru a trece de primul milion de mile şi de încă 15 ani pentru a ajunge la două milioane de mile. Pragul de trei milioane de mile (4.828.032 km) a fost atins pe Şoseaua Seward din statul american Alaska.

„Toată lumea mă întreabă: ce urmează? Păi, o să conduc în continuare al meu Volvo P1800 la saloane auto şi o să călătoresc în jurul ţării. Nu se vor schimba multe. Dar dacă o să conduc până la patru miliane de mile ţine mai mult de mine decât de maşină. Maşina s-ar putea să reziste, dar nu sunt foarte sigur că eu o să rezist”, a spus americanul.

Recordul stabilit de Irv Gordon cu al său Volvo face ca povestea Porsche-ului 356 cu 1,5 milioane de kilometri la bord să nu mai fie chiar atât de interesantă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide