Cea mai mare taxa pentru un loc de parcare a fost plătită la Hong Kong

Autor: ProMotor acum 2 ani Știri
Cea mai mare taxa pentru un loc de parcare a fost plătită la Hong Kong

Cea mai mare taxa pentru un loc de parcare a fost plătită de un chinez din Hong Kong. Acesta a achitat aproape un milion de dolari pentru a-și putea parca mașina într-o clădire de birouri din centrul orașului.

Suma de 7,6 milioane dolari Hong Kong (970.000 de dolari SUA) plătită de Johnny Cheung Shun-yee reprezintă cea mai mare sumă plătită vreodată pentru a parca un automobil.

Cei 970.000 de dolari reprezintă de 30 de ori salariul mediu anual în Hong Kong ori preţul unui apartament de două camere în cartierul de lux Chelsea din Londra sau în zona Manhattan din New York.

Locul de parcare se află în al cincilea zgârie nori din Hong Kong, clădirea de birouri The Centre care, în luna octombrie 2017, a devenit cea mai scumpă clădire de birouri din lume după ce a fost vândută pentru mai mult de cinci miliarde de dolari.

„Mulţi dintre proprietarii The Center lucrează în finanţe sau alte sectoare cu creştere puternică. Pentru aceşti magnaţi nu este un preţ foarte mare comparativ cu valoarea spaţiilor de birouri pe care le deţin”, spune Stanley Poon, director general la Centaline Commercial, potrivit sursei citate.

Cu toate acestea, cea mai mare taxa plătită pentru un loc de parcare arată inegalitatea profundă a veniturilor care există în Hong Kong, unde un locuitor din cinci trăieşte sub pragul sărăciei, ceea ce a contribuit la alimentarea protestelor din ultima perioadă.

În anul 2016, indicatorul Gini, care măsoară inegalitatea veniturilor disponibile, era în cazul Hong Kong-ului la cel mai ridicat nivel din ultimii 45 de ani.

În București, taxele pentru parcarea mașinilor sunt substanțial mai mici, dar asta nu îi face pe șoferi să-și dorească să le plătească. Aspectul este atât de deranjant, încât primăria Bucureștiului a introdus măsura ridicării mașinilor parcate neregulamentar.


Sursa foto: Image by Michael Gaida from Pixabay


Comentarii
Inchide