Citroen C4 Cactus – imagini şi detalii ale noului crossover Citroen

Autor: Oraan Mărculescu 05 feb. 2014 Prezentări

Francezii au prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt 2013 conceptul Citroen C4 Cactus, un crossover compact cu elemente vizuale împrumutate de la C4 Picasso şi Grand C4 Picasso. Exteriorul cu notă futuristă a fost translatat şi pe versiunea de serie, aşa cum o arată primele imagini oficiale cu modelul ce urmează să intre în producţie. 

Similar cu conceptul, habitaclul păstrează liniile impuse de exterior însă într-o manieră mai simplificată. Informaţiile şi comenzile principale sunt reunite fie pe displayul din spatele volanului, fie pe cel tactil de pe bord. Totul arată foarte aerisit şi intuitiv, iar plasarea joasă a gurilor de ventilaţie aminteşte de oldtimerele Citroen.

Din punct de vedere al motorizărilor, Citroen C4 Cactus nu vine cu noutăţi: motorul pe benzină în trei cilindri, de 1,2 litri, e oferit într-o variantă aspirată, de 82 CP (care poate fi echipată şi cu sistem Stop&Start şi cutie robotizată ETG6), dar şi într-una turbo, de 110 CP (e-THP), cuplată cu o cutie manuală.

În domeniul diesel, C4 Cactus se bazează pe HDI-ul de 1,6 litri, în două versiuni de putere: 92 CP (e-HDI), cuplat la o cutie robotizată ETG6, respectiv 100 CP (BlueHDI), care anunţă un consum mediu de numai 3,1 litri/100 km.

Părţile maronii au un rol practic: sunt zonele Airbumps

Citroen C4 Cactus nu va beneficia de tracţiune integrală, iar un sistem de propulsie hibridă nu este în plan, deocamdată. În schimb, crossover-ul francezilor propune idei inedite: Airbumps presupune porţiuni de protecţie realizate din plastic umplut cu aer, foarte rezistent la şocurile la viteză redusă, iar airbagul pentru pasager este plasat în plafon, nu în bord.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide