Citroën DIVINE DS, conceptul francez cu interior personalizabil şi holograme

Autor: Adrian Mihălţianu 08 sept. 2014 Știri auto

Citroën Divine DS nu seamănă cu nimic obişnuit, asta dacă nu ne vine în minte superba Alfa Romeo Brera. Evident, Brera este deja banală pe lângă ce au gândit francezii, după cum puteţi vedea în clipul video de mai jos:

Şi asta, pentru că vorbim de o maşină sport, cu un motor turbo  de 1.6 litri THP, cu injecţie directă de benzină, care dezvoltă 270CP la 6.000 rpm şi un cuplu maxim de 330 Nm disponibil integral de la 1.900 rpm la 5.500 rpm, dar care emană doar 145g/km CO2, adică o piesă super avansată de tehnologie.

Dar vorbim de o maşină sport gândită să apeleze la tot ce şi-ar putea dori un fan de filme SF. Deşi e o maşină compactă – cu doar 4.21 metri lungime, DIVINE DS are o parte frontală care seamănă cu un diamant, un pavilion avangardist desprins parcă dintr-o catedrală gotică, iar interiorul vine parcă dintr-o navă de luptă extraterestră, nu de pe această planetă.

Câteva idei care ne-au plăcut: conceptul „Hypertypage”, care oferă un interior demn de orice creator de modă parizian celebru, dar şi personalizabil în 3 universuri interioare interşanjabile, fiecare cu personalitatea sa unică şi singulară.

Planşa de bord şi panourile portierelor pot fi schimbate în 15 minute, precum carcasele de telefon, potenţialii clienţi având de ales între „Male”, cu fibră de carbon la vedere, şi piele cu aspect de gheaţă, „Parisienne Chic”, care foloseşte o piele de culoare ivoire şi mătase plisată şi brodată, cu perle şi cristale, sau „Fatale Punk”, cu piele neagră acoperită de cristale şi perforată ici-colo ca şi când ar fi suferit un piercing, şi cu panourile de uşi acoperite în mii de cristale Swarovski!

Exact, Swarovski şi-a dat mâna cu casa de modă Lesage pentru broderii ornate cu cristale, că avem o consolă centrală ornată cu aur (da, aur alb), că ecranul tactil oferă afişaj holografic, sau că ceasul de pe bord are un ornament din piatră de granit stropită cu aur…

Apropo, aţi remarcat volanul rectangular, da? 🙂

Vom vedea maşina pe viu la Salonul Auto de la Paris, până atunci o puteţi admira în galeria foto!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide