E oficial, aşa arată noul Volkswagen Golf R. UPDATE

Autor: Iulian Dnistran 05 sept. 2013 Știri auto

După ce a agitat spiritele cu o imagine-teaser din care nu se putea distinge mare lucru, Volkswagen a publicat două fotografii şi două schiţe ce înfăţişează noul Golf R.

Ca aspect, hothatch-ul nu se deosebeşte prea mult de un simplu Golf 7 cu pachetul R Line. Pe lângă kitul agresiv de caroserie, se remarcă jantele Cadiz de 18, sau opţional, 19 inci, precum şi farurile şi stopurile fumurii, asortate cu etrierele de frână vopsite în negru.

Şi aşa ajungem la elementul cel mai important în cazul noului Golf R, şi anume motorizarea. Aşa cum se zvonea, hothatch-ul din Wolfsburg este dotat cu acelaşi motor ca şi vărul său din grupul VAG, Audi S3. Este vorba de un propulsor de 2,0 l pe benzină, cu turbocompresor, ce dezvoltă 300 CP şi un cuplu maxim de 380 Nm, disponibil în plaja 1.800-5.500 rpm.

Puterea este transmisă către toate roţile cu ajutorul sistemului de tracţiune integrală 4Motion, iar clienţii pot opta pentru o cutie de viteze manuală cu şase trepte sau o cutie automată DSG, tot cu şase trepte.

Compacta germană a primit şi un sistem de suspensii sport care plasează maşina cu 20 mm mai aproape de sol faţă de un Golf 7 standard şi cu 5 mm faţă de un Golf GTI. Despre motorul de 2,0 l constructorul spune că înregistrează un consum mediu de 6,9 l/100 km atunci când este cuplat la cutia automată DSG, care ajută maşină să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4,9 secunde. În configuraţia cu cutie manuală, Golf R accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,1 secunde, în vreme ce viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

Video:

Vom reveni cu mai multe amănunte după lansarea oficială a noul Golf R, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Update: în galeria foto găsiţi imagini noi cu Volkswagen Golf 7 R.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide