Facelift de 2012 pentru Citroen Berlingo şi Jumpy Multispace

Autor: Gabriel Grosoiu 02 feb. 2012 Știri auto

Citroen modernizează două dintre modelele sale cele mai apreciate, versiunile de pasageri Berlingo şi Jumpy, care primesc numele Multispace. Această denumire va desemna toate versiunile de pasageri ale maşinilor Citroen, următorul pe listă fiind micul Nemo.

Citroen Berlingo Multispace a primit o restilizare discretă, menită să-i confere un aspect mai expresiv, potrivit cu stilistica adoptată recent de producătorul francez. Partea frontală se remarcă prin grila lărgită şi rotunjită, care se prelungeşte până la blocurile optice. Forma acestora este păstrată, dar configuraţia este nouă.

Semnalizatoarele sunt plasate în lateral, fiind puse în segmente albastre, iar grila inferioară, aliniată cu bara de protecţie, poate fi dotată cu lumini suplimentare integrate în proiectoare pentru mai multă vizibilitate în viraje. Noile faruri cu LED vor ajuta la vizibilitatea pe timp de zi, iar noile detalii cromate subliniază proiectoarele de ceaţă.

Din profil, se observă designul oglinzilor retrovizoare, mai aerodinamice, dar care oferă în continuare un nivel optim de vizibilitate. Noile capace pentru roţi Airflow contribuie şi ele la un design nou, iar la partea din spate, alături de noua emblemă, versiunile dotate cu fereastră rabatabilă pe uşa portbagajului vor avea stopuri fumurii.

Gama de culori a maşinii s-a îmbogăţit cu două nuanţe noi, Nocciola şi Belle-ile, iar la interior au apărut materiale revizuite şi îmbunătăţite pe fiecare nivel de echipare. La capitolul motorizări, maşina va opta pentru tehnologia micro-hibrid e-Hdi, asociată unei cutii manuale pilotate în şase trepte, în această configuraţie emisiile poluante fiind limitate la 125g/km.

În versiunea cu cinci locuri, propulsoarele Hdi de 75 şi 90 CP oferă emisii de CO2 plasate sub valoarea de 135g/km. Motorul Hdi 110 devine Hdi 115, pentru prestaţii dinamice îmbunătăţite. Nivelurile de echipare rămân aceleaşi: Attraction, Confort, Exclusive, precum şi versiunea XTR, ce oferă o suspensie înălţată cu 10 mm, un scut de protecţie şi un pachet de caroserie specific unei exploatări intense.

Citroen Jumpy Multispace vine şi el cu un nou design al părţii frontale. Grila cromată, mai lată, a fost redesenată, înglobând logo-ul Citroen. Poseriorul a primit noua emblemă Citroen, alături de logo-ul Multispace, iar noua culoare disponibilă la exterior este Brun Hickory, ce completează gama deja disponibilă.

Pentru nivelul Exclusive, sunt disponibile standard limitatorul de viteză, sistemul de pilot automat, senzorii de parcare spate, geamurile spate fumurii, precum şi jantele de aliaj şi elementele în culoarea caroseriei, iar opţiunea Acces Direct elimină scaunul din dreapta, de pe al doilea rând, pentru un acces mai uşor la al treilea rând de scaune.

Noul Citroen Jumpy Multispace este disponibil acum cu o transmisie automată cu şase trepte, ce vine în tandem cu motorul Hdi 160. Schimbătorul de viteze este plasat pe bord, oferind o poziţie ergonomică. Cutia manuală este este oferită pentru propulsoarele Hdi 95, Hdi 125 şi Hdi 160.

Pentru ca emisiile de CO2 să rămână la un nivel cât mai scăzut, sub caroserie au fost montate panouri aerodinamice, iar funcţia „volt control”acţionează asupra alternatorului, optimizând procesul de management al încărcării bateriei. Noul Citroen Jumpy Multispace este disponibil în versiunile de echipare Attraction, Confort, Oceanic şi Exclusive.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide