Goodwood Festival of Speed 2014 – cu ce ne aşteaptă cel mai tare festival auto european

Autor: Adrian Mihălţianu 23 iun. 2014 Știri auto

Goodwood Festival of Speed va fi, şi în 2014, locul unde producătorii auto mondiali vor alege să-şi dezvăluie cele mai noi modele din gamă. Doar că, spre deosebire de orice alt salon auto din lume, la Goodwood maşinile îşi vor face de cap pe traseul de viteză în coastă situat chiar pe domeniul Earl-ului de March şi Kinrara, omul care a pornit toată această nebunie în urmă cu 21 de ani.  Altfel spus, nu va fi vorba, în nici un caz, despre un eveniment static şi plictisitor, unde maşinile sunt lustruite şi păzite cu sfinţenie.

Unul dintre cele mai mari puncte de interes va fi reunirea, în premieră, a celor patru mari hipermaşini ale anului – Porsche 918 Spyder, LaFerrariMcLaren P1 şi Koenigsegg One:1.

O întâlnire de pomină, aşteptată de o planetă întreagă

Totodată, fiindcă Maserati sărbătoreşte în 2014 un secol de la naştere, domeniul Goodwood va fi împânzit cu maşini de serie şi de competiţie ale faimoasei mărci italiene.

Tot în cadrul grupului de maşini de curse se va afla şi pilotul Mark Webber cu al său Porsche 919 Hybrid cu care a participat la cursa de 24 de ore de la Le Mans din acest an, alături de monoposturile de anduranţă ale celor de la Audi şi Toyota.

Anul trecut, acest minunat Porsche GT1 a fost doar o mică parte din marea de legende pe patru roţi

Mercedes-Benz sărbătoreşte 120 de ani de prezenţă în sporturile cu motor – un prilej grozav pentru a veni cu maşini ca Sauber-Mercedes C9 şi CLK GTR, dar şi cu faimoasele Săgeţi Argintii care au fost conduse spre victorie de oameni ca Sir Stirling Moss şi Juan Manuel Fangio.

Tema motorsportului e completată de prezenţa piloţilor Jenson Button, Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Felipe Massa şi Kimi Räikönnen, fără a uita de Damon Hill şi Sébastien Loeb.

Direct de pe Nürburgring, Renault Mégane R.S. 275 Trophy-R vine la Goodwood

Ca şi cum nu ar fi de ajuns, în pădurea domeniului britanic există o probă specială de raliuri pe care îşi vor încorda muşchii maşinile de raliuri Škoda, alături de gama Toyota şi modele ca Lancia Delta Integrale, Lancia Stratos, Ford Focus WRC şi multe, multe altele.

În 2014, Goodwood Festival of Speed se desfăşoară în perioada 26-29 iunie, iar ProMotor va fi acolo pentru a te ţine la curent.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide