Mazda nu este direct afectată de cutremurul din estul Japoniei

Producţia va fi oprită pentru câteva zile iar compania va dona 30 de milioane de yeni pentru a sprijini zonele care au suferit daune.

Mazda nu este direct afectată de cutremurul din estul Japoniei Mazda nu este direct afectată de cutremurul din estul Japoniei

Mazda Motor Corporation îşi exprimă compasiunea şipreocuparea pentru persoanele afectate de cutremurul din estulJaponiei. Ca o primă acţiune, Mazda va dona 30 de milioanede yeni pentru a susţine eforturile de refacere a zonelor vizate.Pe lângă această donaţie, compania va pune la dispoziţie voluntarişi/sau materiale, dacă acestea vor fi solicitate.

Prioritatea numărul unu pentru Mazda este siguranţa angajaţilor,a familiilor acestora şi a furnizorilor care îşi desfăşoarăactivitatea în regiunea afectată. Astfel, Mazda a decis suspendareatemporară a producţiei pentru următoarele zile, până pe 20 martie.Compania va anunţa orice modificări ale producţiei imediat ce noidecizii vor fi luate în acest sens.

Distribuţia şi furnizarea autovehiculelor şi a pieselorde rezervă în Europa Centrală şi de Sud-Est nu va fiîntreruptă. Calitatea recunoscută a produselor şiserviciilor Mazda este în continuare asigurată. Fabrica Mazda dinHiroshima se află la o distanţă sigură, mai mare de 1.000 de km, deregiunea afectată.

"Gândurile noastre se îndreaptă spre toţi cei aflaţi în zoneleafectate şi sperăm ca ajutorul către aceştia să vină rapid", adeclarat Jeff Guyton, preşedinte şi CEO Mazda Motor Europe.