Noua generaţe Bugatti Veyron va fi mult mai scumpă şi mai rapidă

Autor: Oraan Mărculescu 24 iun. 2013 Știri auto
Noua generaţe Bugatti Veyron va fi mult mai scumpă şi mai rapidă

5 milioane de lire sterline. Sau aproape 6 milioane de euro. Cam atât se vehiculează că va costa cea de-a doua generaţie a exorbitantului deja Bugatti Veyron. Adică de vreo trei ori mai mult decât precedenta generaţie!…

Noul Veyron va folosi platforma actualului Veyron Super Sport, dar cu upgrade-uri consistente: masa va fi mai redusă cu 200 kg, graţie folosirii intensive a fibrei de carbon, iar puterea va creşte de la 1.200 CP la aproape 1.500 CP!

Nu e sigur ce metodă va fi adoptată pentru a ajunge la o asemenea putere demnă de Gargantua: fie se va mări capacitatea cilindrică (motorul W16 are acum 8,0 litri, deci nu ar fi exclusă o cilindree de aproape 10 litri pentru noul Veyron), fie se va adapta un motor electric, după modelul noilor LaFerrari sau McLaren P1. Conform specialiştilor, a doua variantă este de preferat pentru obţinerea unui nivel mai redus al poluării.

Cât despre performanţe, acestea ”vor fi de domeniul fanteziei”, după cum afirmă un insider: inginerii germani vor nici mai mult, nici mai puţin ca noul Veyron să depăşească bariera de 450 km/h.

Oare va avea succes Veyronul de 6 milioane de euro?…

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide