Premiile WWCOTY 2013 – Maşina anului pentru femei în 2013

Autor: Oraan Mărculescu 31 iul. 2013 Știri auto

Competiţia World Car of the Year are un juriu format din bărbaţi, aşa că, pentru a elimina discriminarea, femeile şi-au creat o competiţie paralelă, Women’s World Car of the Year, cu un juriu format numai din femei, care decid anual care sunt cele mai bune maşini în diverse categorii.

Cum rolul femeii în alegerea maşinii a crescut simţitor în societatea modernă, ar trebui ca rezultatele să fie concludente pentru cei/cele care caută… maşini pentru femei.

Iată în continuare marele câştigător al WCOTY 2013, precum şi liderii din cele 5 categorii distincte ale competiţiei:

1. Women’s World Car of the Year 2013: Ford Fiesta

Citadina concernului american se impune ca mare câştigător, femeile apreciind atât designul fresh adus de facelift, dar şi atributele micului motor EcoBoos de 1,0 litri.

Modelul de clasă mică a reuşit să ”le ia faţa” în cursa pentru marele titlu unor maşini precum SUV-ul compact sexy Mazda CX-5 sau luxosul Range Rover.

2. Women’s World Family Car of the Year 2013: Audi A4 Allroad

În această categorie, a maşinilor de familie, câştigătorul din acest an a fost desemnat break-ul german datorită aspectului, spiritului practic, dar şi nivelului crescut de siguranţă şi încredere conferit de tracţiunea integrală quattro şi capacităţile apropiate de ale unui crossover.

Modelul Audi a devansat compacta VW Golf (care, să nu uităm, a fost încoronată de către bărbaţi cu titulatura de World Car of the Year 2013), dar mai important pentru cei din Ingolstadt este că femeile au preferat A4 în detrimentului lui BMW Seria 3.

3. Women’s World Sports Car of the Year 2013: Porsche Boxster S

Şi femeilor le plac maşinile sport, iar, în 2013, cea mai iubită de către publicul feminin este Porsche Boxster S. Decapotabila germanilor este un creuzet foarte reuşit de performanţă şi spirit sportiv, având şi un stil care le place femeilor.

Modelul Porsche a fost preferat în defavoarea unui ”văr” cu steroizi: Audi RS5 (celor mai mulţi bărbaţi cu siguranţă le este greu să-şi imagineze o femeie la volanul unui astfel de animal de 450 CP). Interesant, medalia de bronz i-a revenit perechii Toyota GT86 / Subaru BRZ.

4. Women’s World Economy Car of the Year 2013: Ford Fiesta 1.0 EcoBoost

În 2013, femeile apreciază downsizingul (rugăm misoginii să se abţină de la comentarii nepotrivite…), aşa încât motorul EcoBoost de 1,0 litri de pe Fiesta facelift are câştig de cauză. Nu ştim dacă femeile au fost influenţate de titlul de Engine of the Year 2013 obţinut de micul EcoBoost…

Cert este că modelul hibrid Toyota Prius ocupă doar poziţia a treia, fiind devansat şi de KIA Forte, model care nu se vinde pe piaţa europeană, dar care, în SUA, beneficiază de motorizare hibridă.

5. Women’s World Luxury Car of the Year 2013: Ranger Rover

Cu toţii ştim că femeile sunt, în general, mari amatoare de lux, iar acest lucru e valabil şi în domeniul auto. În 2013, cea mai bună maşină de lux a fost votat noul SUV Ranger Rover, o generaţie evoluată foarte puţin la nivel estetic, dar extraordinar de mult la capitolul tehnic şi ambianţă interioară.

Şi mai lăudabil pentru SUV-ul de lux britanic este că devansează două maşini sportive de rasă, precum Mercedes-Benz SL şi BMW Seria 6, cel mai probabil femeile fiind mai atrase de maşinile de lux pragmatice decât de cele scumpe de fiţe…

6. Women’s World SUV of the Year 2013: Mazda CX-5

SUV-urile sunt o categorie foarte iubită de femei în ultimii ani, ba chiar am putea spune că mulţi bărbaţi care cumpără SUV-uri o fac influenţaţi fiind de soţii.

Indiferent, însă, de caracteristicile practice ale unui SUV, pentru femei primează aspectul, aşa încât, deloc surprinzător, în 2013 cel mai bun SUV este Mazda CX-5, care se detaşează de concurenţă prin designul foarte feminin, dar şi dinamic. Ceea ce nu exclude caracterul practic foarte bun.

CX-5 a devansat noua generaţie a SUV-ului coreean Hyundai Santa Fe, o maşină de asemenea gândită parcă mai mult pentru gusturile publicului feminin, în timp ce pe a treia poziţie se situează Nissan Pathfinder – atenţie, însă, vorbim de noul model lansat la americani, nu de cel clasic de pe piaţa europeană.

VOI CE ALTE PROPUNERI AVEŢI DE MAŞINI PENTRU FEMEI?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide