S-a lansat e-tron, primul SUV 100% electric din gama Audi – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 24 sept. 2018 Mașini electrice

Audi a lansat e-tron, primul model 100% electric al mărcii. SUV-ul de talie mare va fi disponibil în România în prima parte a anului viitor. Noul model electric e-tron este antrenat de două motoare electrice, neutre din punctul de vedere al emisiilor de CO₂,  funcţionând aproape fără niciun fel de zgomot. Tracţiunea quattro integral electrică este o noutate care îi oferă vehiculului caracteristici dinamice excelente. Acest sistem reglează cuplul, asigurând o distribuţie ideală a acestuia între cele două punţi în doar câteva fracţiuni de secundă.

Poziţia centrală joasă în care este poziţionat sistemul de acumulatori completează caracterul sportiv şi aspectul dinamic al modelului. Acumulatorii permit o autonomie de până la 500 de kilometri, suficientă pentru parcurgerea unor distanţe mari. Audi e-tron recuperează energia prin intermediul motoarelor electrice în peste 90% dintre situaţiile în care maşina încetineşte.

În combinaţie cu sistemul integrat electro-hidraulic pentru controlul frânării, noul SUV electric exploatează la maximum potenţialul de recuperare a energiei. Audi este, de altfel, primul producător auto din lume care utilizează acest sistem de recuperare pentru un automobil electric din producţia de serie. Aspectele aerodinamice inteligente contribuie, de asemenea, la eficienţa caracteristică noului SUV.

O noutate disponibilă pentru acest model constă în prezenţa oglinzilor exterioare virtuale în lista de dotări opţionale, care cresc gradul de digitalizare al maşinii.

Audi e-tron oferă spaţiu cât se poate de generos şi  un nivel de confort  caracteristic modelelor de talie mare ale mărcii. Împreună cu materialele de calitate superioară şi finisajele excelente, acest automobil transformă mobilitatea într-o experienţă cu adevărat Premium.

Audi e-tron permite navigarea cu ajutorul funcţiei e-tron de planificare a rutelor, afişând ruta corespunzătoare cu staţiile de încărcare potrivite incluse. Modelul permite facturarea automata la staţii şi folosirea smartphone-ului pe post de telecomandă. Încărcarea se va putea realiza inclusiv la staţii puternice de 150 kW.

Modelul audi e-tron este asamblat la unitatea de producţie din Bruxelles, care este neutră din punctul de vedere al emisiilor de CO₂. În România modelul va fi disponibil din primul trimestru al anului 2019.

Audi intenţionează ca până în anul 2020 să deţină în gamă trei modele 100% electrice, urmând ca de la începutul anului 2025 toate modelele Audi să fie dotate cu sisteme de propulsie hibridă sau electrică.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide