Toyota a lansat noua generaţie Corolla. Ce noutăţi aduce modelul vândut în peste 40 de milioane de exemplare începând cu 1966 – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 15 feb. 2019 Știri auto

Toyota Corolla a fost lansată în 1966, iar de-a lungul anilor s-a vândut în peste 40 de milioane de exemplare.

Cea de-a 12-a generaţie a fost lansată zilele trecute de Toyota, iar japonezii vor să se impună în segmentul compactelor din Europa cu noul model.

Noua Corolla foloseşte platforma New Global Architecture (TNGA), capabilă să ofere un rulaj dinamic superios, dar şi un nivel de siguranţă sporit.

Corolla are acum un design mai agresiv şi va fi oferită sub forma unui hatchback, sedan sau un break (Touring Sports).

Noua generaţie va avea o gamă mai largă de motorizări hibrid. Variantele hatchback şi break vor fi primele care vor oferi două motorizări hibrid: 1,8 litri şi o putere maximă de 122 CP sau 2 litri şi 180 CP. Pentru prima dată, modelul sedan va fi disponibil cu motorizarea hibrid de 1,8 litri. Ambele motorizări se reîncarcă în timpul mersului sau prin regenerarea forţei de frânare.

Pentru că Toyota pune accent pe tehnologia hibrid, fiecare variantă Corolla va fi oferită cu un sigur motor convenţional. Astfel, hatchback-ul şi break-ul vor oferi un propulsor de 1,2 litri turbo, pe benzină, va dezvolta 114 CP, în timp ce sedanul va fi oferit cu un motor turbo pe benzină, de 1,6 litri, care dezvoltă 132 CP.

Suspensia adaptivă va fi corelată cu sistemul Drive Select, şi va oferi setări diferite în funcţie de modul de condus selectat de şofer, fiind disponibile ECO, NORMAL, SPORT S, SPORT S+ or CUSTOM.

Interiorul este realizat după filosofia Toyota Human Machine Interface. Instrumentarul de bord va conţine un display cu efect 3D de 7 inchi, un noul sistem Head-Up Display cu un ecran de 10 inchi, precum şi un nou ecran de 8 inchi pentru sistemul de infotainment. Frâna de mână va fi electrică, va există o zonă de încarcare prin inducţie pentru telefonul mobil, precum şi o oglindă retrovizoare eletrocromatică.

La capitolul siguranţă activă, noua Corolla va oferi sub forma pachetului Toyota Safety Sense sisteme precum menţinerea benzii de rulare, avertizarea la părăsirea benzii de rulare, sistem de avertizare a coliziunilor, pilot automat adaptiv, monitorizarea unghiului mort, sistem de recunoaştere a semnelor de circulaţie sau asistent de fază lungă.

Noua Corolla urmăreşte să se impună în segmentul compactelor din Europa.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide