Un mic preview al lansărilor de la Salonul Auto de la Geneva 2016. GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 16 feb. 2016 Știri auto

Ediţia din 2016 a Salonului Auto Geneva, va fi ca în fiecare an, una destul de bogată în lansări de modele noi. Anul acesta, printre producătorii auto mult aşteptaţi care se vor prezenta în Elveţia, se află Bugatti, Ferrari, Koenigsegg, McLaren, Mercedes-Benz, Pagani şi Porsche. Pe lângă aceştia, surprize mai sunt aşteptate şi din partea celorlalte mărci, care s-au pregătit mai bine un an întreg pentru acest eveniment.

ProMotor va fi prezent la acest Salon aşa că vă vom ţine la curent cu noutăţile, în perioada întâi şi doi martie când evenimentul va fi deschis pentru presă, urmând ca Salonul să fie deschis pentru public între 3 – 13 martie. Până atunci însă am încercat să facem o listă cu premierele anunţate deja pentru Geneva 2016, şi iată ce am găsit: 

1. ŠKODA VisionS este noutatea pe care cehii o pregătesc pentru segmentul SUV. Au fost destul de rezervaţi în privinţa detaliilor clare, dar, în ultimii ani, ŠKODA şi-a reînnoit complet şi şi-a extins gama de modele, iar în acest context nu ne aşteptăm decât la surprize plăcute.

2. Mazda RX-VISION

Conceptul RX-VISION dă o nouă formă uimitoare moştenirii Mazda de automobile sport cu de motoare rotative. Corelat cu gama unică de modele RX a companiei, RX-VISION este un simbol al spiritului competiţional Mazda, în calitatea sa de singur producător de autovehicule care a reuşit vreodată pe piaţă cu motorul rotativ.

3. Opel Mokka X 

Prin modelul Mokka X Opel urăreşte să-i sporească popularitatea, etalând un design şi sisteme de infotainment de nouă generaţie remarcabile. Pe lângă noua generaţie de motoare diesel de 1,6 litri, noul Mokka X îşi va extinde şi oferta de motoare pe benzină cu noua generaţie a unităţii turbo de 1,4 litri cu sistem de injecţie directă, care va fi combinată cu o transmisie automată şi tracţiune integrală.

4. Subaru XV Concept

Tot ce am reuşit să aflăm despre noul XV este că a primit un facelift considerabil, şi, după cum era şi firesc, îmbunătăţiri la gama de motoare, şasiuri, precum şi la sistemul de infotainment.

5. BMW M760Li xDrive

Odată cu apariţia noului M760Li xDrive bavarezii de la BMW stabilesc noi standarde în segmentul sport al sedanurilor de lux. Una dintre noutăţile pe care M760Li xDrive le aduce constă în motorul V12 M Performance pe benzină, cu o capacitate de 6,6 litri ce beneficiază de tehnologie BMW TwinPower Turbo, care generează o putere de 441 kW/600 CP.

6. BMW i8 Protonic Red Edition

Încă o surpriză de la BMW. La Geneva urmează să fie prezentat în premieră mondială modelul BMW i8 Protonic Red Edition.

Click aici pentru Galeria Foto



7. BMW Alpina B7 xDrive

Alpina se depăşeşte pe sine cu încă o lansare fastuasă: BMW Alpina B7 xDrive. Mai multe despre acest subiect găseşti aici.

8. Jaguar F-Type SVR

Ştiam cu toţii că vine, dar suntem extrem cu dornici să-l şi pipăim. Conform unor surse F-Type SVR va fi disponibil atât în versiunea Coupe, cât şi Cabrio, va avea un motor V8 de 5.0 litri, ce va face ca supercarul să aibă nici mai mult nici mai puţin de 575 CP, propulsând maşina de la o la 100 de km/oră în doar 3,7 secunde. Viteza maximă: 320 de km/oră pentru varianta Coupe şi 310 pentru Cabriolet. 

9. Alfa Romeo Giulia

O aşteptăm şi pe ea cu nerăbdare, deşi am aflat câte ceva despre ea, mulţumită unui document ”scăpat” pe internet. Acesta ne-a indicat posibilele specificatii ale motoarelor cu care va fi dotată noua Giulia. Gama începe cu un motor diesel de 2.2 litri cu 150 CP, 180 CP sau 210 CP. Va exista şi o variantă „Global Medium Engine” (GME) de 2.0 litri, unitate pe benzină care produce 200 CP, 250 CP sau 280 CP, şi un twin-turbo V6 de 2.9 litri. 

10. Bentley Mulsanne Facelift

Directorul executiv al companiei, Wolfgang Durheimer, a arătat că marca britanica planifică pentru Mulsanne câteva versiuni suplimentare, cum ar fi şi recent anunţatul Mulsanne Grand Cabriolet. 

11. Maserati Levante SUV

După ce am văzut mai multe imagini ”camuflate” cu SUV-ul Maserati Levante, superba maşină ni se va dezvălui în întregime la Geneva. Deocamdată ne mulţumim cu ce avem, dar următoarele imagini vor veni direct din Elveţia. 

12. O nouă generaţie a lui Porsche Panamera 

Unul dintre domeniile-cheie de interes pentru Porsche Panamera este economisirea de greutate. Ca atare, noua maşină va folosi platforma modulară MSB a Grupului Volkswagen.

13. Lamborghini Centenario LP770-4

Centenario este cadoul pe care compania şi-l face pentru a sărbători 100 de ani de la naşterea lui Ferruccio Lamborghini.

14. Mercedes C-Class Cabriolet

Versiunea cabrio a lui Mercedes C-Class tocmai a fost dezvăluită sub forma unei schiţe oficiale, înainte cu doar două săptămâni de lansarea ce urma să aibă loc la Salonul Auto de la Geneva, informează autoexpress.co.uk. Modelul a fost reperat încă de la sfârşitul anului trecut în timpul unor teste, însă abia acum am primit un comunicat oficial în care este trecut şi preţul noului Mercedes C-Class Cabrio: 48.000 de euro. 

15. Lexus 500h LC Hybrid

Dezvăluit în mod oficial cu doar puţin timp înaintea Salonului Auto de la Geneva, noul Lexus 500h LC Hybrid este surprins în câteva imagini într-o superbă culoare albastră, iar după cum se laudă oficialii mărci, sistemul Multi Stage Hybrid cu care este dotat, promite o „îmbunătăţire considerabilă a plăcerii de a conduce, mai multă performanţă şi o eficienţă mai mare”. Mai multe imagini cu noul Lexus găseşti aici.

Click aici pentru Galeria Foto



 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide