Un nou scandal imens pentru Volkswagen. Constructorul a vândut în ultimii 12 ani modele pre-serie drept maşini second-hand

Autor: ProMotor 12 dec. 2018 Știri auto
Un nou scandal imens pentru Volkswagen. Constructorul a vândut în ultimii 12 ani modele pre-serie drept maşini second-hand

Volkswagen a confirmat că a vândut publicului între 2006 şi 2018 aproximativ 6.700 de modele pre-serie ca maşini rulate, deşi acestea nu îndeplineau normele din Europa şi SUA, fiind destinate testelor şi expoziţiilor de profil, informează Car Throttler, care citează publicaţia germană Handelsblatt.

Majoritatea maşinilor, aproximativ 4.000 de unităţi, au fost vândute în Germania. Modelele nu erau certificate pentru vânzare, fiind folosite la lansări, expoziţii şi diferite evenimente de profil din Europa şi SUA. Ulterior, acestea trebuiau să fie casate. În schimb, au fost vândute clienţilor cu titlu de maşini second hand.

Compania a început o campania de rechemare a maşinilor de acest tip încă aflate în circulaţie, deşi nu se ştie clar ce măsuri vor fi luate.

Potrivit publicaţiei Der Spiegel, numărul real al modelelor pre-serie vândute se apropie de 17.000 de unităţi, dar VW a confirmat doar 6.700, pentru care a deschis şi campania de rechemare.

Publicaţia Handelsblatt spune că actualul CEO al Grupului Volkswagen, Herbert Diess, ştia de problemă în 2016, dar nu i-a pus capăt până anul acesta. Nu se cunosc eventuale accidente sau probleme survenite la aceste maşini, însă unele pot avea modificări majore faţă de modelele de serie.

Această problemă nu s-a manifestat şi la celelalte branduri ale grupului VW.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide