VIDEO: Cum se repară gropile din asfalt în New York

VIDEO: Cum se repară gropile din asfalt în New York

Autor: Tudor Rus acum 9 ani Știri

Le vedem peste tot, aproape că le cunoaştem pe toate, le ocolim zilnic, iar câteodată mai dăm în ele şi sperăm că maşina n-a păţit nimic. Aţi ghicit, e vorba despre celebrele gropi din asfalt, care nu fac bine nimănui şi care pot fi găsite şi în alte oraşe, nu doar în Bucureşti.

Sărim jumătate de mapamond şi facem zoom pe New York, unde, pentru o mână de muncitori ziua începe analizând o bază de date cu gropile de pe străzile oraşului. Bază de date la care locuitorii din Big Apple pot contribui cu informaţii, semnalând o groapă sau verificând starea străzii pe care locuiesc, cu ajutorul platformei Tumblr pe pagina, atenţie, creată de Departamentul de Transporturi din New York. Mai simplu şi transparent de atât nu se poate.

Opt ore pe zi, echipa poreclită „Pothole Gang” (Gaşca Gropilor din Asfalt), străbate străzile metropolei vânând şi astupând gropile. Conform membrilor echipei, „o zi bună” se traduce prin astuparea a aproximtiv 4.000 de gropi, de toate formele şi mărimile. Pentru o imagine mai amplă, vă prezentăm următoarele cifre: 87.940 de gropi au fost reparate din iulie 2012 până în prezent în New York, iar doar în data de 18 decembrie 2012 muncitorii au „rezolvat” 1.306 de gropi apărute în asfalt. 

Şi acum punem întrebarea: LA NOI DE CE NU SE POATE?

Cum arată o zi cu Gaşca Gropilor din Asfalt, aflaţi din materialul VIDEO de mai jos

STORYBOARD: A Day With New York City’s Pothole Repair Crew from Tumblr on Vimeo.Comentarii
Inchide