Viitoarea generaţie a sistemului BMW iDrive va avea touchscreen şi control cu gesturi

Autor: Iulian Dnistran 07 ian. 2015 Știri auto
Viitoarea generaţie a sistemului BMW iDrive va avea touchscreen şi control cu gesturi

Prima generaţie a binecunoscutului sistem de infotainment BMW iDrive a apărut în 2001, odată cu acel Seria 7 desenat sub ochii ageri ai lui Chris Bangle. Dar de atunci (când nu era un sistem multimedia foarte reuşit) şi până acum a trecut multă vreme, iar lucrurile s-au îmbunătăţit cu fiecare actualizare.

Acum, la CES 2015, BMW a prezentat viitorul iDrive, care va ajunge pe modelele de serie în următorii 2-3 ani şi care aduce o serie de noutăţi binevenite.

Pentru început, ecranul de pe consola centrală va fi unul tactil, astfel că vei putea jongla prin meniuri cu degetele, precum şi cu ajutorul clasicului joystick iDrive.

Totodată, nemţii lucrează la un sistem de recunoaştere a gesturilor făcute cu degetele în aer, pentru a putea controla muzica fără să atingi nimic.

O altă noutate va fi colaborarea cu Samsung. Producătorul de echipamente IT va furniza tablete, iar BMW va face software-ul cu care vei putea controla sistemul multimedia, sistemul de climatizare şi poziţionarea scaunelor, printre altele, direct de pe tabletă.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide