Noul SEAT Ateca facelift – Refresh după patru ani pe piață

Autor: Elena Luchian 16 iun. 2020 MASINI NOI

Noul SEAT Ateca facelift este aici. Primul SUV din istoria producătorului spaniol a primit un refresh la patru ani de la apariția sa pe piață.

GALERIE FOTO 

Fratele spaniol al lui Volkswagen Tiguan a fost ușor redesenat. A primit astfel noi bare atât în față, cât și în spate, care îi aduc un plus de 18 milimetri în lungime, ajungând astfel la 4.381 milimetri. Lățime și înălțimea rămân neschimbate.

În partea din spate, apar și evacuări noi. Blocurile optice cu tehnologie LED vin cu o semnătură luminoasă nouă și integrează luminile de zi. SUV-ul are de acum și stopuri LED cu semnalizare secvențială pentru echipările de top FR și Xperience.

Modelul care s-a vândut în 300.000 de exemplare în cei patru ani petrecuți pe piață primește poartă acum denumirea cu un font nou, pe ușa portbagajului, o soluție cunoscută de fanii brand-ului de la noul SEAT Leon.

Apar în gama primului SUV din istoria SEAT culori exterioare noi, dar și jante cu design nou, cu dimensiuni cuprinse între 17 și 19 inci. Echiparea Xperience aduce un fața clienților un SEAT Ateca mai robust.

Cum arată cabina noului SEAT Ateca facelift?

SEAT Ateca facelift primește un instrumentar de bord digital de 10,25 inci, iar ecranele tactile din consola centrală au fost repoziționate și au dimensiuni între 8,25 și 9,25 de inci, în funcție de echiparea aleasă. Acestea redau un sistem multimedia actualizat.

Constructorul spaniol promite materiale și finisaje noi. Și volanul îmbrăcat în piele, și lumina ambientală multicoloră reprezintă noutăți.

Noutăți în gama de motorizare a noului SEAT Ateca facelift

Apare în gama de motorizare noul propulsor 1.0 TSI cu trei cilindri, care dezvoltă 110 cai putere. Motorul 1.5 TSI cu 150 de cai putere poate fi comandat cu o transmisie manuală cu șase trepte sau cu o transmisie automată DSG cu șapte trepte. Vârful de gamă, pus în mișcare de motorul 2.0 TSI cu 190 de cai putere, vine cu transmisie automată DSG și sistem de tracțiune integrală 4Drive.

SEAT le-a rezervat celor care preferă propulsia diesel un motor 2.0 TDI în două versiuni de putere, cu 115, respectiv 150 de cai putere.

Noul SEAT Ateca facelift face un pas în față și în ceea ce privește siguranța. Astfel, SUV-ul compact este echipat cu cruise control adaptiv și Front Assist cu frânare pre-coliziune.

Ca și până acum, Ateca va fi construit la uzina Kvasiny din Cehia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide