601 CP pentru noua versiune Rolls Royce Ghost V-Spec

După Salonul Auto Geneva 2014, cine doreşte un ”baby-Rolls” mai bun decât un Ghost obişnuit va putea comanda noua versiune de top V-Spec, mai potentă şi cu un echipament exclusivist. Evident, şi preţul e mai mare.

601 CP pentru noua versiune Rolls Royce Ghost V-Spec 601 CP pentru noua versiune Rolls Royce Ghost V-Spec

Modelul de serie Rolls Royce Ghost (poreclit ”baby-Rolls” deoarece e mai mic şi mai puţin scump decât marele Rolls Royce Phantom) beneficiază de un motor V12 de 571 CP - ceva mai mult decât versiunea de top BMW 760i (544 CP).

Spre deosebire de ”vărul” german, care nu are dreptul la o versiune M7 mai puternică, oficialii Rolls Royce au decis că e nevoie de o versiune mai potentă a limuzinei din Marea Britanie, care să depăşească bariera de 600 CP. Fie şi doar cu un singur cal putere...

Şase sute de cai putere frumoşi şi luxoşi. Plus unul

Adică noua versiune Ghost V-Spec primeşte un plus modic de 30 CP, datorită recartografierii unităţii electronice centrale, dar cuplul motor maxim rămâne la aceeaşi valoare: 780 Nm/1.500 rpm.

Interesant, creşterea puterii nu ajută la îmbunătăţirea performanţelor, iar consumul mediu creşte de la 13,6 litri/100 km la 14 litri/100 km. Totuşi, există şi o parte bună, deoarece motorul de pe Ghost V-Spec este acum conform normelor Euro 6.

Ghost V-Spec e mai scump decât un Ghost normal. De parcă ar conta

Pentru clientul de Rolls Royce altceva este mai important: nivelul de particularizare al maşinii. Astfel, V-Spec are dreptul la jantele de 21 inci, disponibile până acum doar pe noul coupe Wraith, dar şi la o nouă nuanţă pentru vopseaua caroseriei, Sapphire Black. Şi interiorul beneficiază de detalii în general negre, care diferenţiază suficient de clar noua versiune.

Evident, Rolls Royce Ghost V-Spec e mai scump decât varianta ”de bază”, preţul său pornind de la circa 330.000 de euro. Adică mai mult cu aproape 50.000 de euro decât coupe-ul Wraith. Modelul va fi expus în premieră la Salonul Auto Geneva 2014.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.