Rolls Royce Wraith este noul coupe de lux britanic

Autor: Andrei Nan 25 sept. 2013 Prezentări

Britanicii de la Rolls Royce rămân fideli numelor care amintesc de lumea spectelor: după Phantom şi Ghost, acum avem parte de Rolls Royce Wraith, inaugurat cu ocazia Salonului Auto Geneva 2013.

Rolls Royce Wraith este coupe-ul derivat din limuzina Ghost, dar, faţă de coupe-ul bazat pe Phantom, care e un fel de corespondent al unui iacht luxos de croazieră pentru şosea, noul Wraith pune accentul pe un comportament dinamic mai aproape de cee ce se vrea de la un GT sportiv.

Prin urmare, motorul V12 de sub capotă are o capacitate cilindrică de 6,6 litri şi dezvoltă o putere maximă de 633 CP, precum şi un cuplul motor maxim de 800 Nm. Adică mai mult decât cei ”doar” 571 CP ai limuzinei Ghost.

Motorul îşi transmite puterea roţilor spate prin intermediul unei cutii automate cu 8 trepte, iar performanţele sunt excelente: demarajul 0-100 km/h se realizează în doar 4,2 secunde, cu 0,1 secunde mai rapid decât un BMW M5.

Totuşi, comparaţia cu berlina sportivă bavareză se opreşte aici, deoarece, la cele aproape 2,4 tone cât cântăreşte Wraith nu putem vorbi de un comportament rutier la aceleaşi cote ca manevrabilitate şi stabilitate. Totuşi, inginerii promit că setările trenului de rulare şi ale suspensiei fac din Wraith cel mai dinamic Rolls în acest moment.

Caroseria lui Rolls Royce Wraith este voluminoasă, maşina având o lungime de aproape 5,3 metri, ceea ce a permis o formă clasică, de coupe-fastback, care se diferenţiază suficient de mult de rivalul direct Bentley Continental GT.

Cele două portiere rămân fidele principiului deschiderii spre spate, ca în cazul coupe-ului mai mare, bazat pe Phantom, asigurând un acces facil la cele două fotolii din spate. Wraith are ampatamentul de 3,11 metri, cu doar 13 cm mai mic decât al limuzinei Ghost, deci spaţiul în spate este generos.

Wvident, Wraith beneficiază de ultimele inovaţii tehnologice în materie de lux: de exemplu, plafonul ”Starlight Headliner”, format din peste 1.300 de LED-uri, care dau impresia că deasupra capetelor celor din maşină este un cer înstelat, sau sistemul SAT (Satellite Aided Transmission), care adaptează maşina în funcţie de tipul de teren şi relief care urmează pe drum.

Preţul noului Rolls Royce Wraith se vehiculează ca va porni din jurul sumei de 250.000 de euro, iar vânzările pe plan european vor demara la finalul lui 2013, oficialii aşteptându-se la o listă foarte lungă de aşteptare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide