Aston Martin Rapide S, un upgrade pentru coupe-ul de lux cu patru uşi

Aston Martin a dezvăluit detaliile despre sedanul sportiv Rapide S, care va înlocui actualul model Rapide. Pe lângă o nouă literă în denumire, sedanul de lux primeşte un plus de putere şi câteva modificări de ordin stilistic.

Aston Martin Rapide S, un upgrade pentru coupe-ul de lux cu patru uşi Aston Martin Rapide S, un upgrade pentru coupe-ul de lux cu patru uşi

Sedanul sportiv de lux Aston Martin Rapide a fost împrospătat pentru anul 2013 şi a primit, printre altele, un nou nume şi un plus de putere.

Noul Aston Martin Rapide S va înlocui actualul Rapide şi vine cu acelaşi motor V12 de 6,0 litri aspirat natural, din care inginerii au reuşit, însă, să mai scoată 80 CP, ceea înseamnă că puterea totală a ajuns la 550 CP. Şi cuplul a fost crescut cu 20 Nm şi a ajuns acum la 620 Nm.

Toate aceste valori se traduc în acceleraţii mai rapide şi o viteză maximă mai mare. Noul Rapide S face suta în 4,7 secunde, cu 0,4 secunde mai rapid decât vechiul model, iar viteza maximă a crescut de la 295 km/h la 306 km/h.

Motorul a fost montat cu 19 mm mai jos decât în Rapide, fapt care duce la coborârea centrului de greutate şi la îmbunătăţirea stabilităţii şi a manevrabilităţii. Mai mult, noul Rapide S a primit cea mai nouă generaţie a sistemului de suspensie adaptivă Adaptive Damping System (ADS), care oferă trei moduri de funcţionare: Normal, Sport şi Track.

La exterior, Rapide S vine cu o grilă a radiatorului asemănătoare cu cea montată pe modelul ultraexclusivist One-77, o capotă redesenată şi câteva modificări minore ale capotei portbagajului.

Noul design al grilei radiatorului nu are, însă, doar rol stilistic. Potrivit oficialilor Aston Martin, în cazul unui accident cu un pieton, grila se retrage înspre interior pentru a reduce riscul de rănire a pietonului.

Aston Martin va oferi şi un nou pachet stilistic care ar trebui să facă Rapide-ul să arate mai sportiv. Pachetul se numeşte Carbon Exterior Pack şi include, oarecum previzibil, componente de caroserie construite din fibră de carbon, precum o „fustă” sub bara de protecţie faţă, un difuzor de aer în partea din spate şi capace pentru oglinzile laterale.

Interiorul a rămas neschimbat, însă Aston oferă un nou pachet opţional care vine cu elemente vopsite în negru lucios pentru planşa de bord, tunelul median şi mânerele uşilor.

Aston Martin Rapide S va fi pus în vânzare în luna martie 2013, iar preţurile vor fi anunţate în aceeaşi perioadă.

Video Aston Martin Rapide S:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.