BMW Seria 2 Gran Tourer: informaţii şi imagini oficiale cu primul monovolum BMW cu 7 locuri. UPDATE

Autor: Iulian Dnistran 12 feb. 2015 Prezentări

Acesta este noul BMW Seria 2 Gran Tourer, adică fratele mai mare al primului monovolum BMW din istorie, Seria 2 Active Tourer.

Dar, chiar dacă este mai mare, oficialii mărcii bavareze susţin că rămâne un model compact. De fapt, cei de la BMW spun că noul Seria 2 Gran Tourer este primul model premium compact care oferă până la şapte locuri. Oare era nevoie de aşa ceva? Păi, dacă nemţii şi-au făcut temele (şi de obicei le fac), înseamnă că răspunsul e da (chiar dacă s-ar putea să nu fii foarte convins în acest moment).

Oare urmează un Mercedes-Benz B-Class+?

Faţă de Seria 2 Active Tourer, noul Seria 2 Gran Tourer e mai lung cu aproximativ 21 de centimetri şi mai înalt cu vreo cinci centimetri.

Cele şapte locuri sunt dispuse în configuraţie 2-3-2, cel de-al treilea rând de scaune din portbagaj fiind opţional. Cu alte cuvinte, poţi să cumperi un BMW Seria 2 Gran Tourer cu cinci locuri şi să ai parte de un portbagaj foarte generos. Mai exact, 605 litri – dar poţi să măreşti capacitatea până la 805 litri prin culisarea banchetei şi până la 1.905 litri prin rabatarea banchetei. În varianta cu şapte locuri, portbagajul porneşte de la 560 de litri şi poate fi extins până la 1.820 de litri.

Noul monovolum cu şapte locuri de la BMW e primul model din gama bavarezilor care primeşte aplicaţia myKidio (disponibilă iniţial doar în Germania, aşa că va trebui să mai aştepţi un pic până ajunge la noi). Pe scurt, această tehnologie înseamnă că poţi conecta o tabletă la sistemul de infotainment al maşinii şi poţi controla ce filme sau muzică rulează pe acea tabletă, cu ajutorul joystickului iDrive din faţă. Astfel, te asiguri că micuţii din spate nu ajung să vadă sau să audă ceva nepotrivit pentru vârsta lor.

Ştii că voiai un BMW cu şapte locuri, doar că n-ai putut să-l ai. Până acum

La fel ca fratele său mai mic, BMW Seria 2 Gran Tourer are tracţiune faţă, însă se poate opta şi pentru sistemul de tracţiune integrală xDrive. Propulsoarele disponibile includ trei unităţi pe benzină (216i, 218i şi 220i) şi trei diesel (216d, 218d şi 220d). Variantele cu tracţiune faţă vin la pachet cu o cutie de viteze manuală, dar se poate opta (opţional) pentru o automată cu şase sau opt trepte, în funcţie de motorizare.

Vom vedea pe viu cum arată noul BMW Seria 2 Gran Tourer în cadrul Salonului Auto Geneva 2015 din luna martie.

Update VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide