Chevrolet Equinox – debut la Detroit 2009

Autor: Dan Vache acum 12 ani Prezentari

Cel mai economic crossover GMPlatforma lui Chevrolet Captiva şi Opel Antara ajunge şi în America, urmând a fi utilizată pentru un nou SUV General Motors: Chevrolet Equinox. De fapt, americanii consideră această maşină un crossover, deoarece e mai la modă, iar termenul SUV este asociat cu maşinile mari şi gurmande.

Noul Chevrolet Equinox va debuta la Salonul Auto Detroit 2009, iar lozinca sa va fi "cel mai economic SUV al General Motors". Economic însemnând la americani că, echipat cu "micul" motor pe benzină de 2,4 litri şi 182 CP, Equinox va afişa cifre de genul 7,8 litri/100 km în regim de autostradă şi 11,2 litri/100 km în oraş. Deci un consum mediu de 10 litri/100 km – asta în timp ce verii săi Chevrolet Captiva şi Opel Antara beneficiază de economul diesel de 2,0 litri, cu numai 7,5 litri/100 km.

Tineresc, in stil AntaraDacă ne referim la Chevrolet Equinox 3,0 V6, cei 255 CP vor consuma 9,4 litri/100 km pe autostradă şi 13,1 litri/100 km în oraş. Din nou, foarte economic faţă de restul SUV-urilor General Motors vândute în America… Interesant, autonomia ambelor versiuni de motorizare se va cifra la 800 km, deoarece motorizarea mai mare beneficiază de un rezervor mai mare de combustibil.

Din lista de dotări standard ale lui Chevrolet Equinox nu vor lipsi 6 airbaguri, sistemul de control al stabilităţii sau scaunele încălzite, iar dintre opţionale se vor putea alege jante până la 19" diametru, sistem Bluetooth pentru telefon sau cameră pentru mersul înapoi. Interiorul nu ne mai surprinde, fiind realizat în aceeaşi notă tinerească precum verii din Europa, iar exteriorul preia multe elemente de la berlina Chevrolet Malibu.

Citește și...


Comentarii
Inchide