Citroen C4 Cactus - imagini şi detalii ale noului crossover Citroen

După conceptul cu acelaşi nume, a venit rândul modelului de serie Citroen C4 Cactus să fie dezvăluit prin primele imagini oficiale, înaintea debutului de la Salonul Auto de la Geneva 2014.

Citroen C4 Cactus - imagini şi detalii ale noului crossover Citroen Citroen C4 Cactus - imagini şi detalii ale noului crossover Citroen

Francezii au prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt 2013 conceptul Citroen C4 Cactus, un crossover compact cu elemente vizuale împrumutate de la C4 Picasso şi Grand C4 Picasso. Exteriorul cu notă futuristă a fost translatat şi pe versiunea de serie, aşa cum o arată primele imagini oficiale cu modelul ce urmează să intre în producţie. 

Similar cu conceptul, habitaclul păstrează liniile impuse de exterior însă într-o manieră mai simplificată. Informaţiile şi comenzile principale sunt reunite fie pe displayul din spatele volanului, fie pe cel tactil de pe bord. Totul arată foarte aerisit şi intuitiv, iar plasarea joasă a gurilor de ventilaţie aminteşte de oldtimerele Citroen.

Din punct de vedere al motorizărilor, Citroen C4 Cactus nu vine cu noutăţi: motorul pe benzină în trei cilindri, de 1,2 litri, e oferit într-o variantă aspirată, de 82 CP (care poate fi echipată şi cu sistem Stop&Start şi cutie robotizată ETG6), dar şi într-una turbo, de 110 CP (e-THP), cuplată cu o cutie manuală.

În domeniul diesel, C4 Cactus se bazează pe HDI-ul de 1,6 litri, în două versiuni de putere: 92 CP (e-HDI), cuplat la o cutie robotizată ETG6, respectiv 100 CP (BlueHDI), care anunţă un consum mediu de numai 3,1 litri/100 km.

Părţile maronii au un rol practic: sunt zonele Airbumps

Citroen C4 Cactus nu va beneficia de tracţiune integrală, iar un sistem de propulsie hibridă nu este în plan, deocamdată. În schimb, crossover-ul francezilor propune idei inedite: Airbumps presupune porţiuni de protecţie realizate din plastic umplut cu aer, foarte rezistent la şocurile la viteză redusă, iar airbagul pentru pasager este plasat în plafon, nu în bord.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.