Civic Type-R Concept II: Honda anunţă un viitor hot hatch la Paris 2014

Honda revine la Salonul Auto de la Paris 2014 cu un concept Type-R, denumit sugestiv Civic Type-R Concept II, prototip care prefaţează un viitor model Civic Type-R de serie.

Civic Type-R Concept II: Honda anunţă un viitor hot hatch la Paris 2014 Civic Type-R Concept II: Honda anunţă un viitor hot hatch la Paris 2014

Odată cu Civic facelift, Honda prezintă la Salonul Auto de la Paris 2014 al doilea concept Civic Type-R, după cel expus în luna martie la Salonul Auto de la Geneva 2014. Japonezii au confirmat că prototipul se va materializa într-un model de serie, aşa că că lansarea acestuia rămâne doar o chestiune de timp.

Civic Type-R Concept II propune un motor turbo de 2 litri în patru cilindri, care va elibera de sub capotă 280 CP, exact aceeaşi putere de care dispune concurentul său german Opel Astra OPC. Acestea sunt singurele detalii pe care Honda le oferă în momentul de faţă, însă japonezii nu se sfiesc să laude modelul care va fi derivat din concept şi declară că noul Type-R va livra performanţe de neegalat faţă de precedentele versiuni Type-R, inclusiv cele bazate pe Integra, Accord şi NSX.

Magia va putea fi activată în timpul condusului prin apăsarea butonului +R amplasat pe volan, acţiune care va îmbunătăţi răspunsul motorului la apăsarea pedalei de acceleraţie precum şi comportamentul direcţiei, pentru condiţii de condus sportiv. Cât de sportiv, vă întrebaţi?

Oficialii Honda spun că apăsarea butonului +R transformă complet maşina faţă de modul standard de rulare, iar versiunea extremă este dedicată exclusiv utilizării pe circuit. Pentru asta, inginerii Honda au anihilat efectul torque steer pentru ca cel de la volan să se bucure din plin de manevrabilitatea maşinii.

Modelul de serie Honda Civic Type-R va fi produs în Marea Britanie iar vânzările sunt aşteptate să debuteze în Europa în cursul anului viitor. ProMotor va transmite live de la Salonul Auto de la Paris cele mai noi detalii. Vă vom ţine la curent pe măsură ce noile informaţii şi imagini îşi vor face apariţia pe 2 şi 3 octombrie.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.