Facelift de 2014 pentru Citroen DS3

Autor: Iulian Dnistran acum 7 ani Prezentari

Citroen DS3 a fost primul model al fracenzilor din noua gamă modernă life-style DS, fiind prezentat acum cinci ani, la Salonul Auto de la Frankfurt. În toamna acestui an, cu ocazia Salonului Auto Paris 2014, DS3 trece printr-un facelift relativ discret, focusul fiind pe adoptarea tehnologiei LED pentru blocurile optice.

Mai exact, farurile combină un modul Xenon şi trei module LED, consumul de energie fiind mai redus cu 35% în faza mică şi cu 75% în faza mare. În plus, pe lângă o eficienţă mai bună, aceste faruri au o durată de viaţă de 20 de ori mai mare decât farurile cu halogen obişnuite (estimarea de funcţionare e de 20.000 de ore).

”Nu mă întrebaţi de ce arată aşa sexy farurile, ştiu doar că îmi plac la nebunie”

Mult mai interesant pentru publicul acestei maşini este designul complex pe care îl au acum farurile şi care fac maşina să arate mai elegant decât înainte. Mai ales că faceliftul presupune şi jante cu un nou design sau nuanţe noi pentru caroserie. Plus o opţiune ”pour les connaisseur”: inscripţionarea cu laser pe bord a unui desen reprezentând Turnul Eiffel şi Arcul de Triumf.

DS3 Cabrio e, până la urmă, un pseudo-cabriolet. Măcar plafonul arată inedit

La nivelul motorizărilor, faceliftul presupune upgrade-ul la Euro 6 atât a propulsoarelor pe benzină, cât şi a celor diesel. În al doilea caz, noile motoare BlueHDi 100 şi BlueHDi 120 se laudă cu nişte consumuri medii extrem de scăzute, de 3,0 litri/100 km, respectiv 3,6 litri/100 km. Iar emisiile CO2 de numai 79 g/km, respectiv 94 g/km fac din DS3 cel mai puţin poluant model raportat la concurenţă.

”Nu mai claxonaţi, maşina asta e pentru fetele care tot timpul trebuie să fie aranjate!”

Cea mai puternică versiune rămâne DS3 Racing, dotată cu un turbo de 1,6 litri şi 207 CP, în timp ce motorul pe benzină de bază e-VTI 82 poate fi cuplat cu o nouă cutie de viteze automatizată ETG (Efficient Tronic Gearbox). Ca noutăţi, DS3 facelit mai bifează sistemul Active City Brake, precum şi sistemul de navitaţie eMyWay.

Citește și...


Comentarii
Inchide