Honda Vezel este primul SUV hibrid de clasă mică

În sfârşit, japonezii lansează în mod oficial SUV-ul lor de clasă mică: în Japonia se numeşte Vezel şi va beneficia şi de o versiune de propulsie hibridă. Ceea ce promite vânzări de succes.

Honda Vezel este primul SUV hibrid de clasă mică Honda Vezel este primul SUV hibrid de clasă mică

Prefigurat la începutul anului, la Salonul Auto Detroit 2013, de conceptul Urban SUV, iată că varianta de serie a celui mai mic SUV Honda debutează la Salonul Auto Tokyo 2013 sub numele de Vezel.

Modelul de serie arată atractiv şi se încadrează în ideea de frăţior al mai marelui CR-V, dar beneficiază de idei mai tinereşti - cum ar fi mânerele disimulate ale portierelor spate, ca la Civic, dar şi un design frontal mai agresiv, inspirat de noua Honda Jazz.

De altfel, platforma tehnică a lui Jazz stă la baza noului SUV japonez, iar asta înseamnă, cel puţin pe piaţa japoneză, şi adoptarea unei propulsii hibride: ”Sport Hybrid i-DCD”, care combină un motor pe benzină de 1,5 litri şi un motor electric. Deocamdată, valorile de putere şi cuplu nu sunt comunicate.

Interiorul mizează pe simplitate, dar şi pe high-tech, aproape toate comenzile fiind tactile. Dimensional, încă nu avem date, dar e destul de clar că noua Honda Vezel îşi propune să rivalizeze cu Nissan Juke sau Opel Mokka.

În Europa nu se ştie când ar pute ajunge acest nou model, estimările analiştilor indicând anul 2015. În privinţa denumirii pentru europeni, s-ar putea ca noul SUV să preia indicativul HR-V, pe care Honda l-a mai folosit în trecut pentru un crossover mic.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.