Honda Civic – toate detaliile cu noua generaţie Civic

Autor: Oraan Mărculescu acum 9 ani Prezentari

Pentru moment, japonezii dau publicităţii câteva imagini cu noua Honda Civic, din care se poate observa foarte bine evoluţia faţă de precedenta generaţie, botezată de către fani „OZN-ul” clasei compacte. Cu ocazia premierei mondiale de la Salonul Auto Frankfurt 2011 vom avea şi alte imagini, precum şi detaliile tehnice şi de echipare.

Noua Honda Civic are o parte frontala redesenata, in stilul lui Insight

Pentru moment, remarcăm că acest Civic, deşi păstrează stilul de hatchback încordat, cu o parte frontală foarte plonjată şi mânerele uşilor spate disimulate în montant, a renunţat la muchiile tăioase în favoarea curburilor şi liniilor line (ceea ce s-ar putea să nască destule controverse în rândul fanilor).

Partea frontală arată mult mai sofisticat acum, designerii renunţând la unificarea farurilor printr-o baghetă din plexiglas. În schimb, botul noului Civic aminteşte foarte bine de modelul hibrid Honda Insight, încercând să îmbine agresivitatea şi sportivitatea cu un caracter familiar şi civilizat.

Spatele noii Honda Civic este sofisticat si destul de sportiv

Spatele maşinii este la fel de sofisticat gândit ca şi partea frontală, beneficiind de un hayon foarte mare, cu o lunetă împărţită în două secţiuni, despărţite prin bagheta care uneşte cele două stopuri ascuţite şi ieşite în relief, plasate la o înălţime foarte mare.

Per ansamblu, noua Honda Civic reuşeşte să-şi păstreze o puternică individualitate, prin alura de semi-coupe-hatch, în acelaşi timp fiind atent lucrată la nivelul detaliilor – de exemplu, bosajele roţilor sunt fin subliniate de curburile din partea mediană a caroseriei.

Interiorul lui Honda Civic arata modern, dar multe elemente sunt acum mai clasice

Habitaclul noii Honda Civic rămâne un univers sofisticat, ca şi până acum. Indicatoarele de bord redevin oarecum clasice, iar în partea superioară a bordului regăsim un mic display cu informaţii, ca înainte. Pe consola centrală, însă, remarcăm o schimbare de atitudine: în dreptul şoferului a apărut un mare ecran tactil, iar comenzile pentru climatizarea automată sunt plasate într-un mod mai convenţional dedesubt.

Chiar şi maneta schimbătorului de viteze a devenit mai „civilă”, renunţând la stilul sportiv-futurist al precedentei generaţii, aşa încât putem spune că noul Civic are un interior îmblânzit. Pornirea motorului rămâne, însă, de la un buton mare roşu, în dreptul volanului.

Honda Civic mai promite şi mult spaţiu, precum şi o ergonomie mai bună a interiorului, dar şi evoluţii majore la nivelul motorizărilor, precum şi a ţinutei de drum şi confortului. Despre toate acestea, însă, vom avea mai multe informaţii în doar câteva ore.

Noua Honda Civic - promite noi standarde pentru clasa compacta

Citește și...


Comentarii
Inchide