Hyundai HB20 şi HB20X, rivalii lui Sandero şi Sandero Stepway în Brazilia

Autor: Oraan Mărculescu 23 oct. 2012 Prezentări

Hyundai HB20, lansat in Brazilia de pe tare.ro

Dacă vi se pare că există o legătură strânsă între noul Hyundai HB20, lansat pe piaţa sud-americană, şi Hyundai i20, care se vinde pe piaţa europeană, nu greşiţi deloc. Pentru că HB20 este realizat pe platforma lui i20, dar are un design adaptat cerinţelor şi gusturilor celor din America de Sud.

Faţă de modelul european, Hyundai HB20 vine cu un design mai extravagant, farurile alungite amintind imediat de compacta i30, la fel ca şi stopurile cu o formă armonioasă, în timp ce alura generală denotă o combinaţie reuşită de eleganţă şi dinamism. Ba chiar am putea spune că i20-ul european arată cam conservator faţă de HB20.

Şi în privinţa interiorului, lucrurile sunt foarte diferite faţă de i20: dacă modelul european mizează pe un stil sobru şi mai convenţional, cu o consolă centrală pragmatică, iată că Hyundai HB20 preia ideea consolei centrale în formă de clepsidră de la sedanul Elantra, cu o amenajare intuitivă a comenzilor şi un design general sofisticat.

Este interesant că, faţă de modelul european, Hyundai HB20 renunţă la ideea butoanelor de pe braţele inferioare ale volanului, dar oficialii ne asigură că maşina nu face rabat de la nivelul calităţii, chiar dacă va fi produsă la noua fabrică locală din Piracicaba, Brazilia.

Ca motorizări, Hyundai HB20 propune pentru piaţa sud-americană două motoare flex-fuel, care pot fi alimentate atât cu benzină, cât şi cu bioetanol: 1,0 litri de 80 CP, respectiv 1,6 litri de 128 CP – motorul mai mare poate fi cuplat şi cu o cutie automată cu 4 trepte.

Preţul de bază în Brazilia se cifrează la 31.995 BRL (circa 12.200 euro), iar nivelurile de echipare se anunţă foarte bogate pentru clasa mică. De asemenea, foarte curând Hyundai va lansa şi o versiune cu look de crossover HB20X, care, pe lângă accesoriile optice specifice, va mai consemna şi o gardă la sol mărită.

Prin urmare, Hyundai atacă în forţă segmentul maşinilor de oraş din Brazilia, urmând a fi un concurent foarte puternic pentru Renault Sandero şi Sandero Stepway, dar se pare că şi pentru Logan, deoarece planurile coreenilor includ şi o versiune sedan a lui HB20.

Ce părere aveţi despre modelul coreean:

ESTE MAI REUŞIT HYUNDAI HB20 DECÂT HYUNDAI I20?

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide