Oficial: Renault Sandero facelift pentru Brazilia

De acum, gama Renault Sandero facelift se apropie mai mult de familia modelelor Renault, cel puţin pe pieţele din America Latină, unde a fost lansată noua versiune, cu modificări stilistice destul de importante.

Oficial: Renault Sandero facelift pentru Brazilia Oficial: Renault Sandero facelift pentru Brazilia

După ce am avut ocazia să observăm destule detalii ale faceliftului lui Renault Sandero, graţie primelor imagini spion, iată că acum avem parte de pozele oficiale cu restilizarea low-costului Sandero. Este vorba despre versiunea dedicată, cel puţin pentru moment, pieţelor din America de Sud, inaugurarea având loc în Brazilia.

Aşadar, Sandero facelift vine cu o parte frontală destul de serios modificată faţă de cum arăta modelul Sandero până acum, apropiindu-se mai mult de gama Renault. Partea inferioară a spoilerului are un design mai impunător, cu o fantă centrală de mari dimensiuni şi cu locaşuri redesenate pentru proiectoarele de ceaţă.

Farurile, în schimb, rămân nemodificate ca formă, în timp ce grila renunţă la stilul "nărilor", rămânând simplistă şi astfel evidenţiind mai bine sigla Renault. Nivelurile superioare de finisare au dreptul şi la ornamente cromate, care subliniază formele fantelor şi chiar reuşesc să îi confere o imagine mai evoluată maşinii.

În lateral, lucrurile rămân neschimbate, cu aceleaşi ornamente din plastic în partea inferioară a portierelor. Spatele are dreptul la un mic upgrade de imagine, dar nu prin modificări de design. Stopurile rămân aceleaşi, având doar o altă amenajare interioară, însă acum, sub sigla Renault, apare mare logo-ul modelului: Sandero.

Interiorul lui Sandero facelift inspiră un nivel mai bun al calităţii materialelor - cel puţin din imagini. Binevenită este modificarea consolei centrale, unde instalaţia multimedia este, în sfârşit, modernă, cu butoane mari, o ergonomie mult îmbunătăţită şi un display mai lizibil. Şi butoanele rotative ale climatizării sunt mai îngrijit realizate, impresia generală fiind pozitivă.

Faceliftul afectează (în sens pozitiv) şi versiunea Sandero Stepway, unde se remarcă spoilerul frontal foarte robust, maşina având acum un puternic aer de crossover capabil. În interior, Stepway are dreptul la tapiţerii interesante, cu modele inedite, sporind puţin spiritul de aventură la bordul maşinii.

Ca motorizări, Renault Sandero facelift beneficiază, în America de Sud, de un motor de 1,0 litri Hi-Flex de 77 CP, precum şi de unul de 1,6 litri Hi-Torque şi 95 CP, pentru care încă nu au fost comunicate performanţele şi datele de consum. De asemenea, nici modificările de preţuri nu se ştiu deocamdată.

Pentru moment, putem concluziona că Renault Sandero facelift este suficient de reuşit şi, cel mai important, reprezintă o evoluţie binevenită pentru acest model low-cost. Rămâne întrebarea dacă Dacia Sandero facelift va trece prin acelaşi tratament sau designerii vor urma o altă direcţie, aşa cum a afirmat recent Laurens Van den Acker, susţinut şi de randările celor de la L'Auto Journal.

CREDEŢI CĂ DACIA SANDERO FACELIFT VA ARĂTA LA FEL CU RENAULT SANDERO FACELIFT?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.